Målrettet indsats: Politi i stor aktion mod ulovligt nytårskrudt

29/12/2020 08:38

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Syd- og Sønderjyllands Politi har i en periode i december kørt en målrettet indsats i kampen mod det ulovlige krudt.

I en pressemeddelelse der blev offentliggjort natten til tirsdag, skriver politiet at man i perioden 16. november til 27. december har beslaglagt 7.450 stykker ulovligt fyrværkeri, hvor hovedparten af det ulovlige krudt har været kanonslag.

I perioden, hvor politiet har haft en ’målrettet indsats’ som de skriver på deres Twitterprofil, har man flere uger i træk oplevet store fund og beslaglæggelser af ulovligt krudt, og den målrettede indsats har ført til i alt 66 sigtelser.

” Ulovligt fyrværkeri er både farligt og generende, hvor det bliver fyret af,” – siger vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion ifølge Ekstra Bladet.

Ifølge vicepolitiinspektøren er det i høj grad unge der er i besiddelse af det ulovlige krudt, og påpeger at det kan have store konsekvenser.

” Straffene er lige blevet skærpet med en tredjedel. I værste fald risikerer man at blive idømt fængsel i længere tid og blive sat ud af sin bolig. Og er man ikke dansk statsborger, risikerer man tillige at blive udvist. Dertil kommer en plet på straffeattesten, der kan koste en drømmejobbet,” – Siger Christian Østergård.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser at man vil fortsætte de målrettede indsatser mod ulovligt og generelt generende fyrværkeri.