Kvinde stjæler diamanter for millioner: Inspireret af Hollywood-film

06/12/2020 13:25

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En international tyvebande lykkedes, hvert fald i første omgang, med et diamantkup inspireret af en film med Brad Pitt og George Clooney.

”Noget ud af en Oceans 11-film,” – Sådan beskriver det engelske politi det diamantkup, der udspillede sig i 2016, i juvelforretningen Boodles i et af Londons dyre shoppeområder, New Bond Street.

Det skriver Hollywood.dk.

Ifølge engelsk politi var kuppet planlagt ned til mindste detalje, med observationsposter en klar flugtplan der gjorde det muligt for tyvende at forlade landet på under tre timer, og ikke mindst noget så filmagtigt som tøjskifte var også en del af det glamourøse kup.

Professionel ekspertise og afsindige mængder arrogance

Kuppet blev udført af hvad engelsk politi beskriver som en international tyvebande, med ”professionel ekspertise og afsindige mængder arrogance”, og blev eksekveret med stor succes, da det lykkedes banden at slippe fra kuppet med syv diamanter til en samlet værdi af omkring 36 millioner kroner.

Banden planlagde blot få dage inden kuppet et møde med direktøren fra juvelforretningen, hvor der blev aftalt et køb af de syv stjålne diamanter.

Da tyvebandens repræsentant, den anholdte kvinde, så skulle bese de glimtende sten i London, lykkedes det kvinden at erstatte de ekstremt dyre sten med værdiløse kopier, og banden var godt tre timer senere ude af landet igen.

Hvor mange der er involverede i den efterlyste bande, melder historien intet om, men engelsk politi kunne for nyligt anholde den tredje mistænkte i sagen, en 59-årig fransk kvinde, efter at to gerningsmænd allerede er blevet anholdt og fængslet.

De ekstremt værdifulde diamanterne er dog stadig ikke fundet.