Kvinde snydt - Advar gerne andre

08/07/2021 11:39

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Østjyllandspoliti oplyser i døgnrapporten, at en kvinde er blevet snydt af lignende trick. En 62-årig kvinde blev kontaktet af en mand onsdag klokken 11:30.

Han oplyste kvinden om, at der var mistanke om, at hendes dankort var blevet misbrugt og at han ville sende en mand hjem til hende med det samme for at hente dankortet, så hun kunne få et nyt.

Manden i telefonen ville have kvinden til at oplyse sin kode.

Det afviste kvinden i første omgang.

Men da manden oplyste kvinden om, at det skulle gå meget hurtigt, ellers ville hun miste alle hendes penge, valgte kvinden at oplyse sin kode.

Kort tid efter ringede det på døren, og her stod en mand, der bad hende udlevere sit dankort, hvilket kvinden gjorde.

Kvinden var dog meget betænkelig ved hele situationen og ringede derfor til politiet.

Politiet vejledte hende om at ringe til banken og få spærret kortet, hvilket hun gjorde.

Der var ikke umiddelbart blevet hævet nogen penge i mellemtiden.

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden har været den samme som i ovenstående tilfælde. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken. 

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Kilde: Østjyllands Politi