Kvinde sigtet for at tilslutte sig Islamisk Stat

10/12/2021 19:41

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Den 25-årige kvinde er mistænkt for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat i Afghanistan (ISKP), hvor hun har opholdt sig i en årrække, det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Fredag den 10. december 2021 landede en 25-årig dansk kvinde i København med sine tre børn, hvorefter kvinden blev anholdt og sigtet for at have tilsluttet sig terrororganisationen Islamisk Stat i Afghanistan (ISKP). 

Kvinden har opholdt sig i Afghanistan i en årrække sammen med sine tre børn. 

Kvinden vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg – foregår fysisk i Københavns Byret grundet weekend – lørdag den 11. december 2021. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre ved retsmødet. Børnene vil i den forbindelse blive overdraget til de sociale myndigheder. Som i andre konkrete sager og af hensyn til børnene vil der ikke blive orienteret yderligere om børnenes situation og tilstand. 

Den 25-årige kvinde er sigtet for overtrædelse af straffelovens §114 e ved i perioden fra den 23. juli 2017 og fremefter at have tilsluttet sig terrororganisationen Islamisk Stat i Afghanistan (ISKP) og dermed at have fremmet organisationens virksomhed. 

Københavns Politi oplyser at de ikke har yderligere kommentarer.