Kvinde omkommet i politiets varetægt

04/11/2020 12:39

|

Lukas Jepsen

tekst: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

På bare to dage, er to mennesker omkommet i politiets varetægt. Senest er en 43-årig kvinde natten til onsdag død. Politiet ønsker i øjeblikket ikke at kommentere sagerne.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) har hænderne fulde for tiden. Ikke nok med fire skudepisoder på en måned, nu er to personer altså omkommet i politiets varetægt. DUP undersøger nu begge sager, og derfor vil der ikke blive kommenteret mere på sagerne, eller offentliggjort yderlige informationer.

Sagerne kommer oven på flere episoder hvor politiet har fået kritik af øjenvidner for deres håndtering af forskellige situationer. Blandt andet, blev en, ifølge et øjenvidne, ubevæbnet 25-årig mand dræbt af skud fra politiet, skriver Ekstra Bladet.

Blev kørt på skadestuen i ”vågen tilstand”

Udover den 43-årige kvinde, er en 52-årig mand afgået ved døden efter at være blevet skudt i benet, men politiet kunne oplyse at manden blev kørt på skadestuen og var i ”vågen tilstand”. Og altså tilsyneladende blev tilset efter bogen.

DUP har derfor nok at se til, og de to sager med dødsfald under politiets varetægt, skal selvfølgelig undersøges til bunds.

På nuværende tidspunkt vil alle former for konklusioner fra offentligheden være gætteri, eftersom meget få oplysninger er tilgængelige. Hvorvidt der er begået fejl, eller om de to dødsfald ”blot” var naturlige årsager skal nu afgøres af DUP.