Indbrud hos ældre kvinder: Her er hans fremgangsmetode

09/12/2021 12:05

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Østjyllands Politi fremstillede torsdag kl. 10.30 i Retten i Aarhus en 43-årig mand, der sigtes for foreløbigt fire tilfælde af indbrud hos ældre kvinder i Aarhus-området.

Manden blev anholdt onsdag eftermiddag, efter han i længere tid havde været i politiets søgelys på grund af den fremgangsmåde, der var blevet benyttet i sagerne. 

Det seneste forhold er fra i tirsdags, hvor en 73-årig kvinde fik besøg i sit hus i Åbyhøj af en mand, der oplyste, at han skulle aflæse varme.

Manden gik ind i soveværelset, men kvinden fulgte efter, mens hun kontaktede sin boligforening, der kunne oplyse hende om, at de ikke havde sendt nogen.

Manden var herefter gået fra stedet, og kvinden kunne ikke umiddelbart konstatere, at der skulle være stjålet noget. 

Nogenlunde samme fremgangsmåde blev brugt i to sager fra slutningen af november.

Her fik to ældre kvinder på henholdsvis 78 og 82 år besøg af en mand, der forklarede, at han skulle aflæse varme i deres lejligheder.

I begge tilfælde blev kvinderne bedt om at gå ind i soveværelset og skrue på termostaten, mens han opholdt sig i et andet rum. Efterfølgende opdagede kvinderne, at de havde fået stjålet penge fra deres punge. 

I den fjerde sag, som er fra den 9. september, var det en 78-årig kvinde i Viby, der fik besøg af en mand i sin lejlighed.

Denne gang udgav manden sig for at være en person, der var ved at undersøge, hvorvidt borgerne var generet af støj fra noget byggeri.

Kvinden havde inviteret manden ind, og efter en kort snak havde han forladt lejligheden igen. Efterfølgende opdagede kvinden, at hendes håndtaske, der havde stået i stuen, var forsvundet. 

Østjyllands Politi har mistanke om, at den 43-årige mand kan stå bag flere lignende sager, hvor han på samme måde har opsøgt typisk ældre kvinder under påskud af at skulle aflæse varme eller lignende. 

Østjyllands Politi opfordrer generelt til, at man forholder sig kritisk til personer, der møder op og beder om at komme ind i ens hjem uden en forudgående aftale.

Bed om ID på vedkommende og foretag evt. et kontrolopkald til den virksomhed eller myndighed, som personen udgiver sig fra at komme fra. Er du i tvivl, så lad være med at lukke vedkommende ind.