Fyrværkeri affyret mod ambulance

01/02/2022 08:27

|

Christina Hansen

Arkivfoto - presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Om aftenen den 16. december 2021 blev en ambulance beskudt med fyrværkeri, mens den kom kørende i Herning med en patient.

Skuddene kom fra en forankørende bil, hvori to unge mænd befandt sig.

Nu er der rejst tiltale i sagen.

Det var ifølge anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi til fare for i alt tre personers liv og førlighed, da der sidste år blev affyret flere skud fra et bomberør mod og i nærheden af en bagvedkørende ambulance, det skriver politiet i en pressemeddelse.

Ambulancen var på vej fra Ringkøbing til Herning Sygehus med en patient, da den om aftenen den 16. december omkring kl. 20.15 blev overhalet af en personbil på Dronningens Boulevard i Herning.

Anklagemyndigheden har vurderet, at der i den konkrete situation opstod en nærliggende fare for to ambulancereddere samt en patients liv eller førlighed, hvilket en 20-årig og 17-årig mand er blevet tiltalt for. Sagen skal nu behandles af domstolene.

”Der er efter anklagemyndighedens opfattelse tale om en farlig episode, som vi ser med stor alvor på. Det bør næsten give sig selv, at man ikke skal afskyde fyrværkeri i trafikken, men da særligt når det involverer en ambulance, hvori der kan befinde sig patienter” siger anklager Jakob Kjær, der har rejst tiltale i sagen for anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Nedlagt påstand om frihedsstraf

Sagen er blevet berammet til den 8. februar ved retten i Herning.

De to unge mænd er tiltalt for at have overtrådt straffelovens § 252, stk. 1 ved at have udsat andres liv eller førlighed for nærliggende fare, og for at have overtrådt reglerne for affyring af fyrværkeri, der kun må benyttes i perioden fra den 27. december til og med den 1. januar.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om frihedsstraf til begge personer samt en efterfølgende sagsbehandling i Ungdomskriminalitetsnævnet for den 17-årige.