Forsøg på terror: Våben købt i Fields

26/11/2021 08:29

|

Christina Hansen

Foto: Shuterstock

Mest læste i dag

Våbenkøbet fandt sted den 11. december 2019 i indkøbscenteret Fields på Amager.

Her købte den nu 26-årige mand to pistoler, to lyddæmpere samt 750 patroner af en hemmelig politiagent.

Kort efter slog politiet til i en koordineret aktion, hvor begge mænd blev anholdt.

Den 4. november 2021 blev den 26-årige i Københavns Byret kendt skyldig i forsøg på terror ved at have planer om at begå en eller flere terrorhandlinger i Danmark eller i udlandet.

I dag afgjorde et nævningeting, at han skal straffes med ti års fængsel.

Anklagemyndigheden havde også tiltalt den 27-årige for forsøg på terror, men den 4. november blev han frifundet og i stedet kendt skyldig for i forening med den 26-årige at have købt de to pistoler.

Han blev i dag straffet med to år og ni måneders fængsel og en advarsel om udvisning.

"Med køb af våben og ammunition er det alvorlige planer, der indgår i sagen. Grundlæggende er jeg tilfreds med dommene og særligt med politiets efterforskning, som førte til, at de to mænds planer mislykkedes," siger senioranklager Line Steffensen fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Den 26-årige ankede dommen på ti års fængsel på stedet, mens den 27-årige udbad sig betænkningstid.

Ved anholdelsesaktionen i december 2019 blev i alt 21 personer anholdt, og anholdelserne har ført til flere terrorsager.

Ud over sagen, der er faldet dom i i dag, er en sag om forsøg på at skaffe sprængstoffer til en terrorhandling netop gået i gang ved Københavns Byret.

Derudover blev en 31-årig mand med gambiansk baggrund den 18. marts ved Retten i Odense idømt to års fængsel og udvist for bestandigt for at opildne til terror og forsøg på terrorfinansiering.