Flere personer anholdt: Var i besiddelse af skydevåben

12/01/2022 07:04

|

Christina Hansen

Foto: Shuterstock

Mest læste i dag

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har tirsdag anholdt syv mænd fra bandemiljøet i en sag om besiddelse af skydevåben.

De syv mænd blev anholdt ca. klokken 11.00, da National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) slog til i en sag om besiddelse af skydevåben.

De anholdte er danske statsborgere i alderen 20 til 24 år* og er tilknyttet en bandegruppering, det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Anholdelserne sker efter en relativ kort, men intensiv efterforskning, der er foretaget i tæt samarbejde med de svenske myndigheder igennem grænsesamarbejdet mellem dansk politi og retshåndhævende myndigheder i Sverige.

De anholdte har efter politiets opfattelse været involveret i smugling og besiddelse af skydevåben.

Dagens anholdelser, der blev foretaget i København, forløb udramatisk. I forbindelse med anholdelserne er der foretaget flere ransagninger.

”I efterforskningen har der været et meget tæt og effektivt samarbejde mellem svenske myndigheder og dansk politi, og vi kan i NSK med glæde konstatere, at det samarbejde og den konkrete efterforskning nu har ført til anholdelserne af de syv mænd,” siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Der venter et omfattende efterforskningsarbejde i sagen, og samarbejdet med de svenske myndigheder vil fortsætte. Det kan i den forbindelse ikke udelukkes, at politiet vil anholde og sigte yderligere personer.

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns Byret onsdag den 12. januar 2022. Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.

For yderligere kommentarer kontakt vicepolitiinspektør Torben Henriksen, tlf. 2542 6152.

*I første udgave af denne pressemeddelelse stod der 20 - 23 år. De anholdte er retteligt mellem 20 og 24 år. Vi beklager fejlen.