Efter video af voldsom anholdelse: Nu forklarer politiet

11/01/2021 12:09

|

Lukas Jepsen

Foto: Twitter

Mest læste i dag

En 37-årig psykisk syg mand blev anholdt efter at have slået en betjent i ansigtet. Selve anholdelsen blev filmet, og har på grund af sin voldsomme karakter nu spredt sig på nettet.

Søndag morgen ved 7-tiden blev en politibetjent i Aalborg overfaldet af en psykisk syg mand, der slog betjenten i ansigtet med en knytnæve. Naturligvis førte dette til en anholdelse af manden, men denne anholdelse får altså nu stor opmærksomhed.

Det gør den fordi de to betjente der anholder den 37-årige begge sidder oven på ham, og uddeler mange slag med politistave inden for kort tid. Angiveligt var behandlingen af den 37-årige så voldsom, at han besvimede, hvor efter man i videoen kan se betjentene yde førstehjælp.

Nu har Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse kommenteret sagen:

” Betjenten står alene uden for bilen, men hans kollega sidder inde i bilen. Betjenten ser så pludselig denne 37-årige mand, som går ud på vejen og har direkte kurs mod betjenten. Da manden kommer tæt på betjenten, beder betjenten ham om at holde sig væk, men den 37-årige mand går direkte hen til betjenten og slår ham med knytnæveslag i ansigtet,” – siger politiinspektør Claus Danø.

Flere har dog kommenteret sagen, særlig på sociale medier, hvor politiets forklaring får en lunken modtagelse.

” Vi forstår godt, at anholdelsen ser voldsom ud. Det ér voldsomt. Her er tale om en psykisk syg person, som desværre bliver meget voldsom og farlig. Betjentene starter med at anvende peberspray mod ham for at pacificere ham, men den har slet ingen effekt,” – Lyder det i pressemeddelelsen.

Nordjyllands Politi oplyser ligeledes at man har orienteret Den Uafhængige Politianklagemyndighed.

” Det gør vi fordi, vi ønsker at orientere dem, så de har mulighed for at vurdere sagen. Det er helt normal procedure. Vores egen umiddelbare vurdering er, at betjentene har handler i overensstemmelse med reglerne og i øvrigt gjorde, hvad der desværre var nødvendigt,”