Du har stor risiko for at blive smittet når du kører bil

04/01/2022 10:33

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag


En ny undersøgelse udført af Nottingham University har fundet ud af, at bilister rører ved deres ansigter 26 gange i timen i gennemsnit.

Dette kan få dem til at sprede bakterier over hele deres bil, det skriver The Mirror.

Bilister rør ved deres ansigt 26 gange i timen i gennemsnit ifølge en ny undersøgelse

Kan du huske, da pandemien brød ud, at en af ​​de forholdsregler, vi blev opfordret til at tage, var ikke at røre dit ansigt?

Og med god grund.

Uanset hvilke bakterier og vira, der er i din næse og hals, er det også i dit ansigt, så berøring af det kan sprede dem til andre steder, hvor du end lægger dine hænder.

Ny forskning fra Nottingham University har afsløret, at bilister rør ved deres ansigt 26 gange i timen i gennemsnit, hvilket potentielt spreder bakterier og infektioner over hele deres køretøj.

Forskere fra universitetets Human Factors Research Group granskede 31 timers aktive videooptagelser fra to kørselsundersøgelser, der dokumenterede 36 erfarne chauffører.

De blev observeret at der blev rørt ved eller omkring deres ansigt 26,4 gange i timen, hvor hver berøring varede i næsten fire sekunder.

Selve ansigtet blev mest berørt (79 %), efterfulgt af hår (10 %), nakke (8 %) og skuldre (1 %).

I 42 % af tilfældene kom bilister i kontakt med slimhinder (indvendig beklædning af læber, næsebor og øjne) cirka hvert femte minut, med fingerspidser og tommelfingre.

Der var ingen køns- eller aldersforskelle, så det ser ud til, at alle bilister potentielt risikerer at blive smittet ved berøring af ansigtet under kørslen.

Forskerne anerkender, at ansigtsrørende adfærd, såsom pillen i næse og øre, kan være meget mere udbredt, end det undersøgelsen viste - især når chauffører rejser alene i deres eget køretøj.

For en chauffør risikerer berøring af ansigtet smitte, især hvis der er andre personer i køretøjet, og hvor håndhygiejnen er dårlig. Ved f.eks. at klø sig i næsen eller gnide sig i øjnene, kan føreren utilsigtet overføre vira eller andre farlige fremmedstoffer til ansigtet.

Bortset fra virusoverførsel, kan konstant berøring af ansigtet være en distraktion fra faktisk at styre dit køretøj, hvilket udsætter andre for yderligere risiko.

Undersøgelsen viste, at når man kører under vanskelige forhold, der kræver intens koncentration, blev niveauet af berøring af ansigtet reduceret.