Danskere blokeres: Nu er det slut

16/09/2021 15:36

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Efter salg af farlige produkter: Nu er den første udenlandske hjemmeside blokeret i Danmark

For første gang nogensinde har retten truffet afgørelse om, at en udenlandsk hjemmeside, der sælger farlige produkter, skal blokeres i Danmark.

Hvis du klikker ind på den kinesiske hjemmeside Banggood.com, vil du blive mødt af en blank side, det skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sitet er nemlig det første, der er blevet blokeret i Danmark, efter salg af en lang række af farlige og ulovlige produkter som f.eks. elementer til haveredskaber, hvor dele kan rive sig løs under drift.

Det sker efter regeringen og Folketinget sidste år vedtog en ny produktlov, der gav Sikkerhedsstyrelsen flere kontrolredskaber bl.a. ved via domstolene at blokere for adgangen til hjemmesider og platforme, hvor der gentagne gange er blevet solgt farlige og ulovlige produkter.

Den 1. september gav retten Sikkerhedsstyrelsen lov til at blokere hjemmesiden, og i samarbejde med Telebranchen er banggood.com nu blevet blokeret for danske forbrugere.

”Det må ikke være nemt for store platforme at sælge farlige og ulovlige produkter til Danmark. Det er konkurrenceforvridende for de virksomheder, der har orden i penalhuset, og det er utrygt for os som forbrugere. Derfor er jeg glad for, at vi med loven fra sidste år, nu kan blokere den første udenlandske hjemmeside. Jeg håber, vi med det kan vise, at det ikke kan betale sig at blæse på sikkerhed og regler her i landet,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Blokeringen af banggood.com kan ophæves, når Sikkerhedsstyrelsen vurderer, at virksomheden ikke længere sælger de farlige produkter.

Faktaboks:

  • Banggood Technology Co. Limited har siden 2009 solgt produkter til erhvervsdrivende og private forbrugere.
  • Produktsortimentet omfatter blandt andet elektronik, tøj og redskaber, der leveres af mere end 100.000 producenter.
  • På nuværende tidspunkt sælges produkter til over 168 lande, herunder en række EU-lande.