Dansk politi i øget beredskab

03/11/2020 10:52

|

Lukas Jepsen

Mest læste i dag

Efter mandagens terrorangreb i Wien, der startede foran en synagoge, har dansk politi allerede fra mandag aften valgt at øge sikkerheden i København, hvor de er talstærkt tilstede ved både Ole Suhrs Gade og Krystalgade.

Københavns Politi er i øjeblikket i øget beredskab, efter terrorangrebet i Wien mandag aften, og har siden mandag aften været talstærkt tilstede ved Københavns Synagoge. Netop denne synagoge var målet for terrorangrebet i Danmark i 2015, hvor en betjent mistede livet.

Politiet har udtalt at de vil være tilstede ved Krystalgade, og at man nu afventer situationens udvikling i Wien, og herefter vil justere indsatsen og beredskabsniveauet.

Øget tilstedeværelse ved fransk ambassade

Allerede i torsdags intensiverede Københavns Politi indsatsen ved den franske ambassade, efter terrorangrebet i Nice, hvor tre personer omkom. ” Vi er i tæt dialog med PET om begivenhederne i Frankrig og resten af verden og følger selv nøje med i, hvad der sker. På den baggrund tager vi de forholdsregler, vi mener er nødvendige” udtalte Politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Dahl, om bevogtningen af den franske ambassade.

Politiet har dog ikke ønsket at udtale sig videre om trusselsniveauet.

Danske myndigheder til danskere i Wien: Bliv hvor du er.

De danske myndigheder har ligeledes været ude på twitter, og opfordre danskere der opholder sig i Wien til, at holde sig fra byens centrum. Udenrigsministeriet skriver på deres hjemmeside ” Hvis du er i Wien bør du følge myndighedernes opfordring: Bliv hjemme, bliv hvor du er, gå indendørs, undgå offentlige pladser. Offentlig transport pt. Suspenderet i centrum”