Chauffør gemte afløser i køleskabet

26/11/2021 13:48

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Ukrainsk chauffør gemte afløseren i køleskabet

Et par køleskabskolde førerkort er ikke nok, når du skal holde det kølige overblik i trafikken. Det må en ukrainsk chauffør erkende efter sit møde med politiet.

Et par køleskabskolde førerkort er ikke nok, når du skal holde det kølige overblik i trafikken.

Det må en ukrinsk chauffør erkende efter sit møde med politiet.

Tirsdag den 23. november var en patrulje fra Tungvogncenter Øst på patrulje på Køge Bugt Motorvejen, hvor patruljen foretog en rutinemæssig kontrol af en lettisk lastbil.

Ved første gennemgang var alt, som det skulle være. Alligevel var der noget ved det kørselsmønster, der var registreret i takografen, som gjorde betjentene mistænksomme. 

De besluttede derfor at visitere den ukrainske chauffør og ransage lastbilen. Det skulle vise sig at være en god idé. 

I lastbilens køleskab fandt betjentene en kortholder med 2 ekstra førerkort. Chaufføren erkendte, at han kendte til de to ekstra kort. 

Ved den efterfølgende gennemgang af al data på kortene kunne betjentene dokumentere, at det var én og samme chauffør, der stod bag kørslen på alle de fundne førerkort. Det betyder, at der er begået store overtrædelse af køre-/hviletiden.

”Data på de forskellige førerkort viser, at chaufføren over et par dage havde kørt i over 35 timer uden at hvile sig tilstrækkeligt. En anden periode viste, at der højst var et dagligt hvil på 59 minutter. Det er dybt uansvarligt at køre på den måde, hvor man sætter både sit eget og andres liv på spil. Når man ikke er udhvilet, har man jo en langsommere reaktionstid, og når man så tilsætter en tonstung lastbil og høj fart, så har man en virkelig en dårlig kombination. Der skal ikke mange sekunders uopmærksomhed til, før det kan ende helt galt,” siger politikommissær Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Det er højst tilladt at køre i 10 timer, før man skal tage et hvil på mindst 9 timer.

Chaufføren har fået en bøde for overtrædelserne på 60.000 kr., og vognmanden har fået en bøde på 226.000, og det selvom lastbilen havde holdt stille i 15 dage ud af de 28 dage, betjentene kontrollerede.