Butiksejer får bøde for at bytte julegaver: Nægter at betale

14/01/2021 15:08

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

En butiksejer fra Silkeborg er kommet i konflikt med politi og lov efter at have holdt åbent for julegavebytning i en periode hvor andre lignende butikker var lukkede på grund af coronarestriktioner.

Medindehaver af butikken, Henrik Thomsen, mener ikke selv at designbutikken Laura Thomsen Luxury har brudt loven, og er derfor meget uforstående over for den bøde butikken nu har modtaget for at holde åbent for julegavebytning.

”Det overrasker mig, at politiet kan vurdere det til at være ulovligt, når bekendtgørelsen, som jeg agerer ud fra, ikke kan læses sådan, at man ikke må bytte varer i døren. Der står ikke noget om ombytning ud fra den paragraf, som jeg er sigtet for at overtræde,” – Udtaler han til TV Midt Vest.

Politiet er dog ikke enige i den betragtning af sagen, og derfor har butikken modtaget en bøde på 10.000 kroner, som ejerne altså nægter at betale.

Ifølge TV Midt Vest havde alle kunder der ønskede at bytte gaver på forhånd aftalt dette med Laura Thomsen, og derfor mener ægteparret der ejer butikken at de har overholdt alle regler i bekendtgørelsen om corona, og at de i øvrigt har benyttet sig af samme fremgangsmåder som Elgiganten og Power.

Eftersom ægteparret nægtet at betale bøden, er det nu klar til at lade sagen blive afgjort i retten, og hvordan denne vil vurdere sagen, bliver uden tvivl interessant at se.