Biljagt: Jagtede vanvidsbilist i 40 minutter

10/11/2021 20:09

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Den anholdte blev stoppet efter en længere eftersættelse i Sønderjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politi har onsdag efter en længerevarende eftersættelse anholdt en 27-årig mand fra Tønder og sigtet ham for overtrædelse af en række af færdselslovens bestemmelser, herunder overtrædelser, som er omfattet af begrebet vanvidskørsel.

Rutinekontrol

Den 27-årige mand, der kørte i en personbil, blev i første omgang bedt om at standse på omfartsvejen i Sønderborg klokken cirka 13.00 i forbindelse med en rutinekontrol, hvilket han ikke efterkom.

Den 27-årige kørte derefter nordpå til landsbyen Guderup, også på Als - via Augustenborg og Ketting - hvorefter han blev stoppet af en patrulje.

Manden flygtede derefter fra stedet i bilen ad samme rute tilbage mod Sønderborg.

Anholdt klokken 13:40

Derefter gik turen ad Sønderborgmotorvejen i vestgående retning, hvorefter manden drejede af ved Søgård i nordgående retning ad Flensborg Landevej og blev bragt til standsning i krydset Flensborgvej/Tinglevvej. Her blev den 27-årige anholdt klokken 13.40.

Undervejs kom køretøjet op på hastigheder på cirka 150 km/t på landevej og cirka 200 km/t på motorvej.

To patruljevogne blev beskadiget i forbindelse med eftersættelsen, men ingen personer kom noget til.

Politiet forsøgte som et led i indsatsen – ved hjælp af patruljevogne på afkørsel 14 på Sønderborgmotorvejen – at få bilisterne til at sænke farten på strækningen. Dette skete for at undgå eventuelle færdselsulykker i forbindelse med eftersættelsen.