Bedrageri: Flere ældre udsættes for dette

10/09/2021 11:16

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En 95-årig kvinde fra Birkerød anmeldte klokken 11.34, at hun onsdag omkring klokken 08.30 var blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være ansat i en bank.

Han oplyste hende om, at der var hævet penge fra hendes konto, og at hun derfor skulle udlevere sit dankort til en mand, som ville komme til hendes adresse senere på dagen.

Efterfølgende dukkede en mand op på kvindens bopæl på en lille villavej nær Birkerød Station og fik udleveret dankortet.

Inden kvinden nåede at fatte mistanke til hændelsen, var det lykkedes den ukendte mand at hæve et kontantbeløb fra hendes konto.

Manden, som dukkede op på kvindens adresse, beskrives som:
Dansk af udseende
40-50 år
Almindelig af bygning
Lys i huden
Kort brunt hår
Iført lyseblå sweater.

En 84-årig mand fra Allerød var udsat for en lignende hændelse onsdag omkring klokken 18.

Her havde en ukendt mand også henvendt sig på den 84-åriges bopæl på Millingvej efter et telefonopkald fra en mand, som foregav at være bankansat.

Den 84-årige mand udleverede sit dankort, og den ukendte mand hævede derefter et kontantbeløb fra kontoen, inden kortet blev spærret.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu intet signalement af denne ukendte mand.

Nordsjællands Politi har dog på baggrund af sammenfald i modus samt gerningstidspunkt og –sted en formodning om, at der er tale om samme gerningsperson.