'Bankmand' snød sig til penge: Kontakt politiet hvis du oplever dette

06/01/2022 13:13

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

klokken 14.50 torsdag anmeldte en 72-årig kvinde fra Greve, at hun kort forinden havde fået franarret sit kreditkort af en mand, som sagde han kom fra banken. Først ringede en mand og sagde til den 72-årige, at der var overført 15.000 kr. fra hendes konto til en fremmed konto, og at der var mistanke om svindel. ”Bankmanden” bad om at PIN-koden til hendes kreditkort, og så ville han sende et bud til hendes og hente kortet. Hun spurgte, om hun ikke bare selv kunne klippe kortet i stykker, men ”bankmanden” var meget overbevisende.

Kort efter kom en mand til den 72-åriges adresse, hvor hun udleverede kortet. Manden som hentede kortet beskrives som:
A: Mand, mellemøstlig af udseende, 25-29 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Håret sat op i en knold, Talte: Dansk, Iført: sort tøj, Genkendes: Ja, også efter foto.

Kort efter blev der hævet 6.000 kr. fra kvindens kort i en bankautomat i Waves. Den 72-årige fandt hele episoden meget underlig og ringede til sin bank, som fik spærret kortet.

En patrulje kørte til kvinden adresse, hvor hun blev afhørt til sagen. Politiet efterforsker nu sagen om bedrageri, for at forsøge at afklare, hvem som står bag svindelnummeret.

En 83-årig kvinde fra Greve anmeldte samme dag, at hun også var blevet kontaktet af en ”bankmand”, som sagde at hendes bankkonto havde været hacket og bad om oplysninger. Manden havde talt gebrokkent dansk, så kvinden fattede mistanke og afbrød opkaldet.

Politiet vil gerne advare borgerne om at udlevere personoplysninger, kort eller koder til personer som ringer eller henvender sig fra banker eller myndigheder. Vær kritisk og stil kritiske spørgsmål, til dem der ringer. Og er du i tvivl om henvendelse er reel, så afbrud opkaldet og kontakt den virksomhed eller myndighed som opkaldet skulle komme fra.

Mange af de forurettede i denne typer sager er ældre borgere. Tal med dine pårørende om at være skeptiske over for henvendelser, hvor der bedes om oplysninger og kreditkort.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du modtager mistænkelige opkald eller har brug for vejledning.