Alkohol billist med to børn på bagsædet flygtede fra politiet

07/03/2022 14:42

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Klokken 19.18 standsede politiet rutinemæssigt en personbil, som blev ført ad Nordre Ringved ud for outletcentret med henblik på kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren var en 30-årig mand fra Ringsted, som medbragte to små børn i bilen under kørslen.

Føreren deltog i en alkometertest, der gav udslag over den tilladte værdi for påvirkning af alkohol under kørslen, hvor den 30-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

I forbindelse hermed blev børnenes mor tilkaldt til stedet for afhentning af de to små børn, inden den 30-årige skulle transporteres til et sygehus med henblik udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Under overleveringen af børnene til moderen lykkedes den 30-årige at se en mulighed i at flygte fra politiet, som straks optog forfølgelsen i området omkring outletcentret.

Det lykkedes den 30-årige at forsvinde fra politiet trods eftersøgning i området med bl.a. politihunde efter ham.

Politiet fik dog i løbet af søndagen kontakt til den 30-årige, der nu yderligere blev gjort bekendt med, at han også blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at flygte fra politiet som anholdt.

Samtidig blev han gjort bekendt med, at sagen om spirituskørsel kunne forventes fremmet ud fra den foretagne alkometertest, selv om der ikke var blevet udtaget en blodprøve af ham til nærmere undersøgelse for alkohol.

Han vil således høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Politiet har tillige udfærdiget en underretning til de sociale myndigheder om den 30-åriges kørsel i spirituspåvirket i en bil, hvor de to små børn var passagerer.