Ældre ægtepar sigtet for grov hadforbrydelse: Udøvede vold mod ’perkerluder’

10/03/2021 10:59

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et ældre ægtepar er blevet anholdt og sigtet for et groft tilfælde af såkaldt hate crime, efter en episode der fandt sted på en parkeringsplads i Gladsaxe.

En yngre kvinde blev den 13. februar i år, offer for et ældre ægtepars umotiverede overfald, med både trusler og vold, med bund i stærke racistiske holdninger – det skriver Ekstra Bladet.

Episoden fandt sted på en parkeringsplads ud for Gladsaxevej 367, hvor en 67-årig mand og hans 66-årige hustru, umotiveret overfaldt en yngre kvinde. Mange detaljer i sagen er endnu ikke offentliggjort, da Københavns Vestegns Politi i øjeblikket arbejder på sagen.

Dog står det klart at ægteparret sigtes for vold, og manden er ligeledes sigtet for trusler og hærværk. Ydermere nedlægges der i forbindelse med tiltalen, påstand om at straffen skal skærpes, da anklagemyndigheden vurderer at overfaldet var motiveret af den unge kvindes etniske oprindelse, tro eller lignende.

Ved selve overfaldet skulle begge parter af ægteparret have slået kvinden, og dette blev kun stoppet, da tilfældigt forbipasserende brød ind.

Senere den aften blev parret anholdt og sigtet. I første omgang mente politiet ikke at ægteparrets kommentarer som ”perkerluder” og ”skrid hjem” retfærdiggjorde en såkaldt hadforbrydelse, men denne vurdering er altså sidenhen blevet ændret.