59 sigtelser til vognmand

31/08/2021 10:15

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jessen

Mest læste i dag

Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi har aktuelt en sag, hvor en vognmand fra Hanstholm og dennes ansatte chauffører har undladt påkrævede registreringer i lastbilernes såkaldte takografer, det vil sige fartskiver.

TCNs efterforskning i sagen har resulteret i alt 59 sigtelser til vognmanden, og 53 sigtelser fordelt på 12 chauffører.

”Og den slags overtrædelser koster altså dyrt,” fastslår Claus Kjær-Pedersen fra Nordjyllands Politi, der pointerer, at de nævnte sigtelser totalt set gør, at den samlede bødepåstand løber op på cirka 650.000 kr. 

Overtrædelserne er foregået over en periode på cirka en måned i starten af 2021.

Handler om trafiksikkerhed 

Fartskiver, der også kaldes for takografer, registrerer hastighed og køre- og hviletiden, og det gør dem til vigtige for trafiksikkerheden.

Forud for denne sag er der derfor lagt et stort arbejde i at udrede overtrædelserne via særligt en kollega i Tungvognscenter Nord, som er tilknyttet den almindelige vejsidekontrol, oplyser politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der understreger, at kontrollen overordnet set handler om trafiksikkerhed og om at begrænse antallet af udmattede lastbilchauffører på de danske og europæiske veje. 

”Det handler om at skabe tryghed på vejnettet. Derudover er reglerne indrettet til at skabe lige konkurrencevilkår for vognmændene,” tilføjer politikommissær Claus Kjær-Pedersen. 

Sagen er stadig under efterforskning, og de implicerede chauffører og vognmanden har ikke endeligt taget stilling til sigtelserne.