59-årig har krænket 51 piger via Snapchat: Udgav sig for at være pige

07/12/2021 09:01

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

59-årig mand er dømt for at krænke 51 piger seksuelt via det sociale medie Snapchat
Københavns Vestegns Politi

Manden var mistænkt for en lang række forhold, hvor han havde kontaktet mindreårige piger via det sociale medie Snapchat.

Her er han udgivet sig for at være en teenagedreng og på den måde havde han fået flere af pigerne til at sende nøgenbilleder, ligesom at han i mange tilfælde havde sendt billeder af sit underliv.

Sagen begyndte, da en pige fra Vestjylland sammen med sine forældre anmeldte manden til Midt- og Vestjyllands Politi.

Da manden boede i Taastrup, overgik sagen til Københavns Vestegns Politi. Her begyndte en omfattende efterforskning i afdelingen for Kriminalitet i Nære Relationer, som afdækkede at manden havde haft kontakt med mange helt unge piger.

Politiets efterforskning viste, at den 59-årige havde været i kontakt med i hvert fald 51 helt unge piger i alderen mellem 11 og 15 år via Snapchat.

Her havde han oprettet flere profil, hvor han udgav sig for at være flere forskellige unge drenge og i ét tilfælde gav han sig ud for at være en ung pige .

Via disse profiler chattede han med de meget unge piger og politiet kunne efterfølgende se, at den 59-årige meget hurtigt fik drejet chatten ind på noget seksuelt. I den forbindelse havde han sendt nøgenbilleder af sig selv, og han havde forsøgt at få mange af pigerne til at sende nøgenbilleder af dem selv.

”Sagen her er alvorlig og rigtige mange piger skal leve med mandens krænkelser. Vi ser endnu engang at den kyniske børnelokker via internettet kan nå helt ind i børneværelset og manipulere børnene. Det understreger hvor vigtig det er, at især forældrene er opmærksom på at dette fænomen findes i den digitale verden.

Efterforskningen gjorde at politiet i foråret anholdt manden, og han har siden været varetægtsfængslet i sagen.

I forbindelse med politiets arbejde med sagen, har der været samarbejde med organisationen Red Barnet. Red Barnet har i den forbindelse bekrevet fænomenet grooming, som den proces, hvor en mental eller aldersmæssigt overlegen person opbygger en relation til et barn med henblik på at udnytte barnet seksuelt.

Red Barnet har tre gode råd i denne forbindelse til børn, unge og deres forældre:

Risiko for snyd.
Der er masser af gode oplevelser i den digitale verden – også for børn og unge. Men det er vigtigt at huske på, at ikke alle på nettet er dem, de giver sig ud for at være. Heller ikke selv om de har sendt et billede. Hvis man chatter privat med en person, bør man have set personen på kamera, så man fx ved, at det er en jævnaldrende. Tænk dig godt om, inden du deler intime billeder, og mød aldrig en online-ven alene. Afbryd forbindelsen, hvis der sker noget underligt eller ubehageligt.

Søg hjælp.
Hvis du bliver udsat for digitale krænkelser, så husk, at det aldrig er din egen skyld. Fortæl om det til en voksen, du har tillid til. Måske dine forældre eller en lærer. Du kan også kontakte Red Barnets rådgivning SletDet på www.redbarnet.dk/sletdet, hvor der sidder voksne klar, som er vant til at tale med børn og unge om noget, der er svært. Vent med at slette billeder, chatbeskeder og andet, indtil du har talt med en voksen, for hvis noget skal meldes til politiet, så kan der være brug for materialet.

Tal med dit barn.
Vis positiv interesse for dit barns liv på nettet. Spørg jævnligt ind til, hvad barnet oplever der, og lav gode aftaler med dit barn om sikkerhedsindstillinger på de sociale medier. Vær imødekommende, hvis dit barn fortæller dig om noget ubehageligt, der er sket på nettet. Lad være med at skælde ud. Det er ikke barnets skyld. Tal roligt med barnet om det, og ring til SletDet-rådgivningen, hvis du har brug for et godt råd. Hvis der er sket noget strafbart, så kontakt politiet.

Ud over det halvandet års fængsel, som manden blev idømt i dag, blev han også idømt forbud mod gennem internettet at søge kontakt med børn under 18 år indtil videre.

Sagen er kørt som en tilståelsessag. Frem til afsoning er den 59-årige varetægtsfængslet.