50-årig mand dømt for blufærdighedskrænkelse

10/03/2022 13:23

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

En 50-årig mand fra Holstebro har sendt beskeder med seksuelt indhold til en række unge mænd. I dag blev han ved retten i Holstebro dømt for blufærdighedskrænkelse. Dommen lyder på 60 dages betinget fængsel.

I en periode på omkring ni måneder i 2020 sendte en midaldrende mand fra Holstebro beskeder med seksuelt indhold til forskellige unge mænd.

Sagen blev i dag gennemført som en tilståelsessag ved retten i Holstebro. Her blev den 50-årige mand dømt for blufærdighedskrænkelse af i alt ni unge mænd.

Sagen begyndte, da en af de unge mænd i december 2020 meldte manden til politiet.

Samme dag anholdt og afhørte Midt- og Vestjyllands Politi den nu dømte og sikrede hans telefon og pc som bevismateriale.

Efterforskningen viste efterfølgende, at den unge mand, der havde kontaktet politiet, langt fra var alene om at modtage beskeder med seksuelt indhold fra den nu dømte.

”Det er vigtigt, at man som forurettet i krænkelsessager henvender sig til politiet. Vi ved godt, at det kan være rigtig svært at tale om, men vi er i politiet uddannet til at tage imod ofrene i de her situationer. Ofte er man jo heller ikke alene, så man kan også hjælpe andre ved at gå til politiet, sådan som det er sket i den her sag”, siger politiinspektør Hans Roost, der er leder af central efterforskning i Midt- og Vestjyllands Politi.

Erkender krænkelserne

Den nu dømte kender de ni unge mænd fra foreningsarbejde. Ved dagens retsmøde erkendte den 50-årige mand de krænkelser, han har udsat de unge for.

Retten valgte at give manden en dom på 60 dages betinget fængsel med prøvetid i et år, hvor han er under tilsyn af Kriminalforsorgen. Derudover skal manden udføre samfundstjeneste.

”Jeg er godt tilfreds med dommen og kan konstatere, at dommeren var enig med anklagemyndigheden i, at der havde været et tillidsforhold mellem den nu dømte og de forurettede i sagen, som blev brudt, og det afspejler straffen også”, lyder det fra anklagerfuldmægtig Line Amby Pedersen, der mødte i retten for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Retten besluttede også, at den 50-årige mand skal betale 5.000 kroner i godtgørelse til hver af de forurettede.
Manden erkendte som nævnt forholdene, men ankede straffen og godtgørelsen for tort til formildelse.