27-årig opdaget ved grænsen: Nu er han idømt fængselstraf

07/09/2021 09:04

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jessen

Mest læste i dag

27-årig mand fra Kolding idømt to år og to måneders fængsel for ulovlig våbenbesiddelse

Den 27-årige blev dømt for at have overtrådt straffelovens bestemmelser om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

En 27-årig mand fra Kolding blev mandag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt to år og to måneders fængsel for at have besiddet en pistol med skarp ammunition i forbindelse med indrejse ved grænsen.

Dommen er en tillægsstraf til en tidligere dom fra Vestre Landsret i juni på 10 måneders fængsel for vold.

Hændelsen fandt sted den 13. april ved Padborg Grænseovergang, hvor den 27-årige mand sammen med en 22-årig mand kom kørende i en personbil, der blev taget ud til stikprøvevis indrejsekontrol.

I forbindelse med kontrollen fandt en betjent fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi en pistol af mærket Glock med et magasin med seks skarpe patroner gemt i bilen.

Begge personer blev indledningsvist anholdt i forbindelse med fundet og sigtet i sagen, men sigtelsen blev frafaldet for den 21-åriges vedkommende.

Den 27-årige blev dømt i henhold til anklageskriftet, hvor han var tiltalt for at have overtrådt straffelovens bestemmelser om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. 

Den tiltalte erkendte at have været i besiddelse af pistolen – og dermed at have overtrådt våbenloven – men nægtede, at der havde været tale om en overtrædelse af straffeloven, hvor strafferammen er væsentligt højere.

Den 27-årige, der har været varetægtsfængslet siden anholdelsen, modtog dommen. Han er fortsat fængslet efter dom.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.