X-factor dommer i modvind: Simon Kvamm med kritik af Martin Jensen

20/01/2021 10:58

|

Lukas Jepsen

Foto: Lasse Lagoni/TV 2

Mest læste i dag

Simon Kvamm var ikke helt tilfreds med den måde DJ, producent og X-factor dommer Martin Jensen talte om et helt særligt instrument, da sidste audition i fredags rullede over skærmen.

Man kan vel kun gisne om hvorfor Martin Jensen ikke kan lide det lille instrument med en tropisk klang, men det kan han bestemt ikke. ”Ukoluluen” som den verdenskendte DJ, ganske forkert, kalder instrumentet, gør tydeligvis et eller andet ved ham.

”Det lyder ad helvedes til. Jeg kan ikke lide den. Det er en lorteguitar og den skal ikke være her. Vis mig en koncert, hvor Beyonce, Taylor Swift eller Lady Gaga spiller ”Okolulu”? Det er et skodinstrument, som skal ud af denne verden,” – siger han i programmet og fortsætter:

”Det skal ikke være noget 16-årige piger kommer ind og gemmer sig bagved fordi de ikke kunne lære at spille på en rigtig guitar,”

De kommentarer har dog tilsyneladende irriteret den folkekære musik og sanger Simon Kvamm.

I et Instagramopslag tager han både instrumentet og ’de 16-årige piger’ i forsvar.

”Jeg elsker at se ‘X Factor’ – det er perfekt fredagsvibe. Og jeg synes, Martin Jensen bidrager med godt humør på en hyggelig måde,” – starter Simon Kvamm sit opslag med, der fortsætter:

Men jeg fatter ikke, hvorfor piger, der har øvet sig på et instrument, skal latterliggøres?! Og hvorfor kører TV 2 med på den? Forstår godt, at man går efter underholdningsværdien, men programmet handler trods alt om musikalsk kunnen. Frem med ukulelen derude, girls and boys. Det er et pissefedt instrument!

Til opslaget har Simon Kvamm ligeledes delt en video, hvor han selv sidder med en ukulele, og har skrevet en kort, men meget humoristisk sang til X-factor dommeren.

”Pigerne kan spille. Martin, hvad kan du selv? Du kan ikke sige ukulele. Så du slår gnisten ihjel,”

Om der er flere ukuleleoptrædener i vente i X-factor, må tiden vise, næste afsnit kan hvert fald ses på TV 2, fredag klokken 20.