Var Danmarks første: Nu afslører Helle Thorning-Schmidt bagsiden af medaljen

22/05/2023 13:06

|

Thea Andersen

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Danmarks første kvindelige statsminister afslører bagsiden af medaljen.

Mest læste i dag

Helle Thorning-Schmidt skrev sig ind i historiebøgerne som den første kvindelige formand for Socialdemokratiet og landets første kvindelige statsminister.

Dog var tiden som statsminister ingen dans på roser for den tidligere leder, der blev kaldt nedladende navne som ”Gucci-Helle”.

Dette eftermæle, som hun stadig mærker den dag i dag, har tiltrukket instruktøren Nille, der med den nye dokumentar, ”Statsministeren Helle Thorning-Schmidt”, fortæller den hidtil ufortalte historie om Helle Thorning-Schmidt før, under og efter hendes politiske liv.

I dokumentaren, der får to afsnit, sætter Helle Thorning-Schmidt også selv ord på, hvordan hun oplevede tiden.

Det skriver BILLED-BLADET.

- Det, der oprindeligt gjorde mig interesseret i Helle Thorning-Schmidt er, at hun provokerer så mange, jeg møder. Alle har en holdning til hende. Der er selvfølgelig alle dem, især unge, der er vilde med hende. Men så er der også ret mange, som har solide fordomme og forestillinger om hende. Nogen mener, at hun ”alle dage har været medieliderlig”, at hun går op i sit udseende på en forkert måde, at hun aldrig har haft et politisk projekt og derfor ikke har noget interessant at sige, fortæller instruktør Nille Westh i en pressemeddelelse ifølge BILLED-BLADET og fortsætter:

- De synes med andre ord, ret sikre på, at historien om hende er på plads. Det er jeg selvfølgelig helt uenig i. Der er noget både interessant og vigtigt at fortælle her. Helles historie er et vigtigt stykke Danmarkshistorie, både, selvfølgelig, på grund af den position hun opnåede, og fordi hendes historie er et tankevækkende eksempel på, hvad der former vores kollektive fortælling.

Se traileren til dokumentaren herunder.

Dokumentaren ”Statsministeren Helle Thorning-Schmidt” får premiere på Viaplay den 12. juni.