Karsten Ree blev diagnosticeret med demens: Nu har lægerne beordret ham til dette

02/10/2023 14:31

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Tycho Gregers/Ritzau/Ritzau Scanpix
Han kan godt tage til Afrika, men det er på én betingelse.

Mest læste i dag

Det er nu et stykke tid siden, Janni Ree delte den sørgelige besked om sin mand, Karsten Ree, der er blevet ramt af demens. På daværende tidspunkt udgav hun følgende erklæring på Instagram:

"Som tidligere meddelt er Karsten i gang med en omfattende udredningsproces. Desværre er det blevet bekræftet, at han lider af demens."

Selvom Karsten Ree har fået diagnosen, fortsætter han med at bevæge sig ud i verden. Han var i god form, da han gav et interview til SE og HØR i forbindelse med Rungstedlundprisen:

"Jeg har det rimelig godt under omstændighederne. Jeg bliver let træt af at tale, høre på andre tale og når folk snakker i munden på hinanden, kan det næsten drive mig til vanvid. Men ellers har jeg det okay. Min hukommelse er god, især når det kommer til gamle begivenheder. Det er min korttidshukommelse, der driller," udtalte han.

Dyrere rejser

Ree-parret har planlagt en Afrika-rejse, men det er usikkert, om den vil finde sted om en måneds tid. Det afhænger af Karsten Rees helbredstilstand og om han undgår at sove i tre dage i træk, hvilket tidligere er sket. Derudover udtrykker han sin modvilje mod at skulle besøge et hospital i Afrika:

"Slet ikke, hvis det indebærer at skulle til - hvad var det nu, jeg ikke må sige - Kenya og besøge et hospital der."

Karsten Ree påpeger også, at lægerne har anbefalet ham at købe dyre flybilletter, herunder business-class-billetter, hvilket er en økonomisk byrde for den erfarne forretningsmand, der helst undgår at bruge de ekstra penge.