Cecilie Beck ramt af forfærdelig infektion: Har fået borrelia

17/11/2023 05:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Nyhedsværten delte i går aftes med sine følgere op Instagram, at hun nu er under behandling for den frygtede infektion.

Mest læste i dag

Den populære tv-vært Cecilie Beck har offentliggjort, at hun i øjeblikket gennemgår behandling for en borrelia-infektion.

Efter en efterårsferie på Bornholm opdagede hun et lille, rødt bid, der senere udviklede sig til et større udslæt. Heldigvis blev tilstanden identificeret, og hun er nu i gang med en medicinsk behandling.

Beck delte nyheden på sin Instagram-story og afslørede, at hun skal tage halvanden tablet tre gange dagligt i de næste ti dage.

Dette er et almindeligt behandlingsforløb for borreliose, en sygdom udløst af flåtbid. Symptomerne omfatter typisk et voksende rødt udslæt, ledsaget af træthed, hovedpine, feber samt muskel- og ledsmerter.

I en samtale med SE og HØR forsikrede Cecilie Beck om, at hendes tilstand er mild:

"Det er heldigvis helt udramatisk. Jeg har ikke andre symptomer end et grimt rødt udslæt. Men det er en god påmindelse om at være opmærksom."

Eksperter påpeger, at borrelia-infektion i sjældne tilfælde kan udvikle sig til mere alvorlige tilstande, såsom nervelammelser og langvarige neurologiske problemer. Årligt rapporteres der omkring 2000-3000 tilfælde af borreliose i Danmark.

Cecilie delte, at hun først lagde mærke til det lille røde bid, da hun vendte hjem fra ferien. Hendes bror gjorde hende opmærksom på, at det kunne være et flåtbid.

Tv-værten udtrykker nu stor taknemmelighed og understreger vigtigheden af hendes opmærksomme familie og den rettidige behandling.