Skadedyrsekspert advarer: Det er første tegn på, at du har væggelus i dit hjem

30/05/2024 15:16

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Væggelus er som regel ikke farlige for mennesker, men deres bid klør forfærdeligt, og de er nærmest umulige at komme af med.

Mest læste i dag

Ingen ønsker at have de små bæster inden døre, men væggelus i hjemmet er desværre ret almindeligt.

Det skriver Dailystar.

De små insekter, der har tendens til at leve i sengetøj og andre møbler, er ofte ikke farlige, men deres bid kan klø noget så frygteligt, og så er de uhygiejniske.

Væggelus kan desværre være virkelig svære at slippe af med igen, så for at tage problemet i opløbet, får du her et par tidlige advarselstegn på, at du måske har væggelus, inden problemet udvikler sig for meget.

Skadedyrsbekæmper, Adam Juson, fortæller, at de minimale insekter kan bo bag billeder endda i tapetet eller i dit tøj.

"Det mest almindelige tegn på væggelus,” fortæller eksperten, ”er bid på din hud, især når du vågner, men du kan også finde blodpletter på dit sengetøj fra bidene.”

Derudover vil du også kunne finde små brune pletter på møbler og sengetøj. Det er væggelusenes afføring og også et tegn på, at du har uinviterede gæster på besøg, som du straks bør sætte ind overfor.

Den bedste måde at komme af med skadedyrene

Eftersom væggelus kan leve i et år uden føde, er de "meget svære at sulte ihjel," forklarer eksperten og fortsætter: "De holder sig typisk skjult i dagtimerne og kommer kun ud for at spise vores blod, når vi sover. De registrerer kuldioxid fra vores vejrtrækning, hvilket fortæller dem, at vi ligger og blunder lige i nærheden."

Hvis du har mistanke om, at du har et væggelusangreb, er det afgørende, at du handler hurtigt, og den mest effektive måde at gøre dette på er ifølge eksperten med varme.

"Med en temperaturer over 50 grader i omkring 90 minutter vil du slippe af med væggelusene. Så hvis du tror, ​​du har væggelus, kan du vaske dit sengetøj og dit tøj på en varm vask og derefter tørretumble det ved høj varme,” råder skadedyrseksperten.

Men eftersom væggelusene måske ikke kun bor i dit sengetøj, kan du med fordel varme hele rummet op.

Denne varmeløsning er ifølge eksperten den bedste måde at komme skadedyrene til livs, da de ofte er resistente over for diverse insektmidler.