Dyrk dine egne jordbær: Tre geniale råd til den bedste høst

13/06/2024 20:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Du kan både få flere og sødere bær.

Mest læste i dag

Selvom butikskøbte jordbær kan være dejlige, er der intet som tilfredsstillelsen ved at dyrke dine egne. Hvis du er heldig, kan du ende med en rig høst, der varer hele sommeren.

Det skriver Mirror.

Fra cremede desserter til forfriskende is, jordbær er det perfekte tilbehør til mange sommerfavoritter, og du kan spare penge ved at dyrke dem i din egen baghave.

En nem plante

Det er heldigvis ikke nødvendigt med særlige færdigheder for at dyrke jordbær, da de er ret nemme at passe.

Hvis du vil opnå endnu bedre resultater, er der dog nogle tips og tricks, du kan prøve for at få en frodig plante, der bugner af saftige jordbær, nok til at dele ud til naboerne.

For at finde ud af, hvordan man kan dyrke jordbær til hele sommersæsonen, talte Mirror med Holly Tyers, en haveekspert og ejer af frø-abonnementstjenesten Can I Dig It?

Optimer din høst

Holly, med grønne fingre og en livslang passion for havearbejde, har delt sin ekspertise med andre haveentusiaster om, hvordan de kan opnå en rig høst af jordbær.

"Jordbær er robuste planter, der kræver minimal vedligeholdelse og giver nye planter hvert år, som du kan udvide din afgrøde med. Hvis du ønsker en fantastisk høst i år, er det vigtigt at give dem regelmæssig og nærende gødning. Dette vil fremskynde væksten og resultere i flere jordbær," forklarede Holly og tilføjede:

"Hvis du vil undgå at fodre de lokale fugle, bør du huske at nette dine jordbærplanter, ellers kan du risikere at miste hele din høst. Planterne burde være beskyttet mod frost nu, men blomster med sorte midter vil ikke producere jordbær og bør klippes af. Når planten har båret frugt, vil den danne nye skud, hvilket kan være uønsket, hvis du ønsker flere jordbær. Klip de fleste af disse løbere af, så kan du måske få en yderligere høst."

Forbedret smag

Den erfarne haveekspert delte også sit bedste råd til at forbedre smagen af ​​jordbær og anbefalede at dyrke Almindelig hjulkrone sammen med jordbærplanterne som en ideel ledsager.

For dem, der ikke kender Almindelig hjulkrone - en stjerneformet blomst kendt for at fungere som et effektivt skadedyrsafskrækkende middel, der beskytter din frugt.

Mange haveentusiaster har også rapporteret, at Almindelig hjulkrone kan forbedre smagen af ​​jordbær, hvilket giver dem en sødere og mere solmoden smag.