Fornuftigt eller frygtskabende? Nyt Netto-initiativ skaber delte meninger

11/06/2024 20:33

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvad mener du om det?

Mest læste i dag

I deres nyeste tilbudsavis har Netto valgt at lægge vægt på forberedelse til krisesituationer ved at introducere kunderne for konceptet "prepping".

Hvis du har bladret til side 23 af tilbudsavisen, vil du støde på overskriften "Tryghed frem for alt: Prepping til enhver situation".

Her anbefales det at have en række nødvendige varer såsom stearinlys, batteridrevet radio, håndsprit, medicin, dåsemad og kontanter i hjemmet.

Er det fornuft eller blot at fremprovokere frygt?

Det har i høj grad fanget kundernes opmærksomhed.

Men ifølge Martin Hasgard Olesen, kommerciel direktør hos Netto, er dette initiativ ikke tænkt som en måde at skabe frygt, men derimod som en praktisk hjælp til kunderne:

"Vi ser dette som en hjælpende hånd til dem, der overvejer at forberede sig lidt bedre til uventede udfordringer eller hændelser," udtaler han til TV 2.

Stigende interesse for prepping

Opfordringen falder sammen med en voksende interesse blandt danskere for at være bedre forberedt på krisesituationer.

Salget af frysetørret mad og andre nødforsyninger er steget markant, og onlinefællesskaber som Facebook-gruppen 'Preppers i Danmark' har oplevet en betydelig medlemsfremgang, især efter coronapandemien og den seneste konflikt i Ukraine.

Samtidig samarbejder Beredskabsstyrelsen med andre myndigheder for at styrke borgernes beredskab. Dette inkluderer udarbejdelsen af en informationspjece, der skal vejlede borgerne i, hvordan de bedst kan forberede sig på kriser.