"Jeg er tidligere FBI-agent - her er det sikreste værelse at booke på ethvert hotel"

08/06/2024 21:04

|

Nicolai Busekist

Foto: Pixabay
En tidligere CIA- og FBI-agent deler sine hemmeligheder til at rejse på en sikker måde, herunder hvilke hotelværelser man altid bør gå efter at booke.

Mest læste i dag

44-årige Tracy Walder har arbejdet som FBI-agent og CIA-officer. Begge job lærte hende at tage ekstra forholdsregler på opgaver, hvilket især var tilfældet, når de foregik i udlandet.

Før enhver rejse undersøger Walder sin destination for terrortrusler og opsætter en app, der advarer hendes kontakter om hendes placering i nødstilfælde. Hun sørger også for at placere en Apple AirTag i sin bagage og har givet sin 8-årige datter et armbånd med en sporingsenhed.

Når hun planlægger sin rejse, booker hun aldrig private lejemål, som hun mener er 'ekstremt farlige og risikable'.

"Du stoler virkelig på en fremmed og bor i deres hjem. Du ved heller ikke rigtig, hvem der skriver disse anmeldelser," fortalte Walder til SWNS.

Når hun vælger et hotel, beder Walder altid om at få et værelse mellem tredje og sjette etage. Disse værelser har kort vej ned til stueetagen, hvor der er en nødudgang. Samtidig er de også langt nok væk fra indtrængere, der kommer ind fra stueetagen.

"Når det kommer til etageniveau, er der to ting - først indgang. Typisk vil nogen, der vil gøre skade, vælge den letteste vej, hvilket er stueetagen, da den er mest tilgængelig," sagde Walder.

"I forhold til at komme ud, så bliver det virkelig svært at komme hurtigt ud, hvis du er for højt oppe på 20. eller 21. etage."

Når hun kommer ind på sit værelse, sørger Walder altid for at låse og bolte døren og sætte en dørstopper ned for en 'ekstra sikkerhed'.

"Min mand, Ben, driller mig med det. Selvom det er usandsynligt, at nogen vil bryde ind, er virkeligheden, at hotelpersonalet har et nøglekort til at komme ind på dit værelse," sagde hun.

Walder afslørede, at hun tilføjede disse sikkerhedsforanstaltninger til sin rejsedagbog efter en klassificeret arbejdstur i udlandet, der fik hende til at føle sig usikker.

"Jeg kan selvfølgelig ikke være specifik, da det stadig er klassificeret. Men generelt set, kommer jeg fra idéen om, at jeg er i et andet land og spionerer på dem - så jeg må antage, at det andet land måske ved, hvem jeg er og måske forsøger at skade mig," sagde hun.

"De nægtede at flytte mig fra stueetagen, da jeg var på en opgave, så jeg begyndte at lægge håndklæder under døren."

Walder sørger også for at give sin familie sin rejseplan, så folk er opmærksomme på hendes opholdssted og kan finde hende, hvis det er nødvendigt.

"Mit håb var at give folk forskellige variationer af sikkerhedskontrol og opmuntre dem til at bruge ting, de kan kontrollere eller allerede har - uden at skulle købe noget," sagde Walder ifølge det australske medie Escape.