Denne europæiske vane chokerer amerikanske turister

31/05/2024 16:41

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
På det sociale medie TikTok er amerikanske rejsende blevet overrasket over en dårlig vane i hele Europa. Ifølge de amerikanske turister drikker vi ikke nok vand.

Mest læste i dag

Amerikanske turister strømmede til Europa sidste sommer. Ifølge en artikel fra Financial Times har hverken inflationen eller vejrforholdene afskrækket besøgende fra USA fra at holde deres sommerferie i Europa.

Simon Vincent, der er præsident for Hilton-gruppen i Europa, Mellemøsten og Afrika, afslørede sidste år i september, at det er 'praktisk talt umuligt at bevæge sig i London på grund af de amerikanske turister'.

Det må siges, at Europa rummer ægte skatte som Markuspladsen i Venedig, Parc Güell i Barcelona, og mere ukendte steder som de spanske Cinque Terre eller de græske øer Naxos, Paros og Milos, der er uberørte af masseturisme.

Alle disse vidundere tiltrækker amerikanske turister, men når de først ankommer til Europa, bliver de noget forvirrede over en europæisk vane, som de har gjort opmærksom på på TikTok.

"Europæerne tror ikke på vand"

På det sociale medie udtrykte brugerne forargelse over at se europæerne drikke så lidt vand i Paris, Lissabon eller Albanien, mens sommersæsonen var på sit højeste.

I en video offentliggjort i juli sidste år filmede tre amerikanske turister i Barcelona sig selv drikke kæmpe vandflasker, og tilføjede teksten: "Så snart vi finder vand, fordi europæerne ikke tror på vand."

En amerikaner afslørede allerede sin overraskelse i en video sidste sommer: "Rigtigt spørgsmål: Drikker europæere vand? Jeg er den eneste, der har en vandflaske med."

Amerikanske turister er også overraskede over at skulle betale for en flaske vand på restauranter i nogle lande. Europæerne har dog forsvaret sig i kommentarerne.

"Vi drikker meget postevand, før vi forlader hjemmet. Og ja, postevandet er rent og meget velsmagende i de fleste europæiske lande," skrev en bruger.

Andre virkede tydeligt irriterede over den slags videoer.

"Jeg er ked af det, men jeg er træt af turister, der kommer et sted, bemærker noget og opfører sig, som om de har forstået et helt land eller endda et helt kontinent," lød det.

Hvordan kan amerikanernes overraskelse forklares?

I USA er det en almindelig vane at drikke meget vand. Ifølge National Academy of Medicine anbefales det at drikke omkring tretten glas vand dagligt. I Belgien og andre lande som Frankrig anbefales det at drikke mellem 1,5 og 2 liter vand om dagen, hvilket svarer til otte glas.

En artikel i New York Times undersøgte amerikanernes vandforbrug. Den afslørede, at det at drikke vand kan blive til en konkurrence i USA. En amerikansk kvinde, der har boet i Paris i seks år, forklarede det nærmere.

"Amerikanere har denne tankegang. De drikker ikke bare vand, de drikker vand konkurrencemæssigt," lød det fra hende.