Den spanske by kaldet 'Europas Have': Med 23 grader om vinteren, billige øl og billige flyrejser

10/07/2024 15:41

|

Nicolai Busekist

Foto: Ana Hidalgo Burgos / Pexels
Murcia er den perfekte feriedestination for madelskere og eventyrere. Det er endda en billig destination at rejse til.

Mest læste i dag

Regionen ligger mellem Alicante og Cartagena og har masser at byde på. Den har nem adgang til nogle af Spaniens mest dramatiske kystlinjer og selvfølgelig masser af solskin i efteråret og tidlig vinter.

Regionen er kendt som Europas Have med frugtbare sletter, bjerge og dale, der bliver vandet af floden Segura og byer omgivet af frugt- og citrusplantager. Hovedstadens centrum, der også er kaldet Murcia, ligger kun 20 minutters kørsel fra lufthavnen.

Byen giver også nem adgang til det omkringliggende dramatiske landskab med mulighed for vandreture, cykling, trekking og kajakroning samt dejlige bugter, strande og mere ved kysten.

Dette sted er som solens permanente VIP-lounge med en behagelig gennemsnitstemperatur på 23 grader året rundt. Om vinteren er temperaturerne også bedre end i Danmark, da de svinger fra 15 til 20 grader.

Gader lavet til at gå på

Murcia er flad som en pandekage, så det er nemt at udforske til fods. På Plaza Cardenal Belluga er arkitekturen en vild blanding af det gamle og det dristige med den barokke katedral i kontrast til det moderne rådhus og det farverige Palacio Episcopal fra 1700-tallet.

Tjek Royal Casino, som er en anden arkitektonisk perle fra det 19. århundrede, der blev reddet fra forfald og nu er en blomstrende klub. For kun fem pund kan du opleve de fantastiske interiører, mens Calle Jabonerías har finurlige butikker, der er værd at udforske.

Noget til din bucketlist?

Glæden ved Murcia er dens store charme kombineret med nem adgang til en fantastisk kystlinje. Et besøg værd er Cabo de Palos, som er en smuk halvø, der stikker ud i havet, fyldt med kroge og sprækker skabt af Moder Natur.

Eller lej en båd og bliv kaptajn på dit eget eventyr i Mar Menor-lagunen, mens du sejler på det krystalklare blå vand og nyder den betagende nationalpark. Til frokost kan du prøve Bocana de Palos, der er et hotspot ved stranden, der laver den bedste fisk i byen.

Hvor kan jeg ellers spise?

For at  få mad, der får dine smagsløg til at danse, bør du prøve El Secreto på Plaza de las Flores. Deres menu med fem retter plus kaffe inkluderer blandt andet kogt blæksprutte og burrata-salat.

Plazaen har også mange andre barer og restauranter - og ofte også musik. Øl ved den nærliggende Bar Fenix koster kun cirka 15 kroner.

For en anderledes frokostoplevelse, kan du besøge Plaza de Abastos eller engrosmarkedet om lørdagen - her er der små boder, der laver den mad, du køber. Bedst af alt, så kan du købe ti øl for kun 12 euro.

Overfor Plaza de Abastos, på Plano de San Francisco, har den familiedrevne vinbutik La Diligente en fantastisk smagning med fem lokale vine parret med fem lokale oste for kun 32 euro.

Hvor skal jeg bo?

Det smarte, moderne Santos Nelva Hotel ligger ti minutters gang fra byens historiske centrum og tæt på stationen.

Udenfor ligger en dejlig pool blandt terrasser og velplejede haver. Værelserne er lyse og farverige. Tænk moderne charme møder komfort med badeværelser, der har hydromassage-brusere.