At rejse vil aldrig blive det samme igen: Sig farvel til kufferter med hjul

07/06/2024 14:59

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
At rejse er en af de mest fantastiske aktiviteter. Det er noget, de fleste mennesker kan blive enige om.

Mest læste i dag

At pakke kufferten og tage til lufthavnen er et af de øjeblikke, som mange elsker. Dette ændrede sig til det bedre med fremkomsten af kufferter med hjul. Denne enkle og nyttige opfindelse har gjort det meget lettere at bære vores ejendele, hvilket gør det nemt, komfortabelt og praktisk.

Dog ser det ud til, at dette fantastiske tilbehør er truet af udryddelse, hvilket rejser spørgsmålet om, hvorvidt kufferter med hjul vil forsvinde.

Der er en europæisk by, der har besluttet at forbyde brugen af kufferter med hjul i den gamle bydel. Årsagen? Støjen fra turisternes kufferter med hjul, som forhindrede de lokale i at sove, og som har medført mange klager til byrådet de seneste måneder.

Kufferter med hjul er forbudt i Dubrovnik

Dubrovnik, en kystby i Dalmacija-regionen i Kroatien, har truffet denne beslutning. Byen er en af de vigtigste turistdestinationer ved Adriaterhavet og kaldes også 'det dalmatiske Athen'. Den gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste og rummer vigtige monumenter som Katedralen og Rektors Palads.

Byrådet i Dubrovnik har besluttet at tage yderligere skridt for at sikre borgernes velvære. En af de første foranstaltninger var at begrænse antallet af krydstogtskibe, der kan lægge til dagligt samt antallet af samtidige krydstogtgæster.

Nu har de forbudt brugen af kufferter med hjul på grund af den støjforurening, de skaber i den gamle bydel. Betyder dette, at deres brug er helt forbudt? Nej, turisterne må bare ikke trække dem på jorden, men skal bære dem til deres overnatningssted. Det skriver OK Diario.

Nogle hoteller tilbyder nu en ekstra transportservice, hvor turisterne afleverer deres kufferter før indgangen til den gamle bydel, og de derefter bliver kørt til deres overnatningssted.

I en udtalelse til medierne forklarede borgmesteren, Mato Franković, at de var nødt til at træffe denne beslutning på grund af de mange klager, de har modtaget. Indbyggerne i den gamle bydel sagde, at støjen fra kufferter med hjul forhindrede dem i at sove.

Andre foranstaltninger i denne aftale inkluderer forbud mod at gå uden skjorte i den gamle bydel og at klatre på monumenter. Målet er at undgå enhver situation, der kan forstyrre de lokale.