Nu advares der om en 'livsfarlig' tendens: Denne almindelige fejl kan koste dit kæledyr livet

02/03/2024 06:19

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Agria Dyreforsikring
Nu slår de alarm efter den livsfarlige tendens.

Mest læste i dag

Det kan ofte være en udfordring at afgøre, hvad vores firebenede følgesvende sikkert kan spise.

En række dyrehospitaler i Danmark har imidlertid fået øjnene op for en bekymrende trend, der sætter dyrs velvære på spil.

AniCura, en landsomfattende kæde af dyrehospitaler, har taget føringen i at udtrykke bekymring efter modtagelse af adskillige rapporter om kæledyr, der har slugt medicin bestemt for mennesker. Medicin som Panodil og Ipren, som findes i mange hjem, kan være dødeligt for vores kæledyr.

Dette rapporteres af B.T.

Anders Jensen, lederdyrlæge ved AniCura Dyrehospital i København, er tydelig om de alvorlige konsekvenser:

"Det vi oftest ser, er hunde og katte der ved et uheld indtager medicin, typisk fordi en ejer ved et uheld taber det på gulvet eller opbevarer det hvor det er tilgængeligt for dyret." Han fremhæver samtidig, hvor vigtigt det er at opbevare medicin forsvarligt for at forebygge tragiske ulykker. Det, som er ufarligt for mennesker, kan være dødeligt for et kæledyr.

Og dette problem er langt fra kun hypotetisk.

Gang på gang i løbet af ugen er dyrehospitaler nødsaget til at intervenere, når kæledyr indtager medicin beregnet til mennesker. Det er en udvikling, der kræver øget opmærksomhed og ansvar fra ejernes side.

Denne advarsel fra AniCura og landets dyrehospitaler tjener som en vigtig påmindelse for alle kæledyrsejere om at udvise ekstra forsigtighed og omtanke i dagligdagen.