Et almindeligt køkkenprodukt er alt, hvad du behøver for at holde mus væk fra dit hjem

13/05/2024 19:48

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Du behøver ikke at bruge mange penge på dyre midler til at holde mus væk. Du har med stor sandsynlighed noget i dit køkken, som kan bruges til dette formål.

Mest læste i dag

Selvom mus ofte blev opfattet som søde og nuttede gennem barndommen, er de ikke velkomne gæster i de fleste hjem. Det er sjovt at være en dyreelskende Disney-prinsesse, indtil man ser et af disse små bæster fare rundt i sit hjem.

De er ikke kun destruktive, idet de æder sig ind i dit madlager, ødelægger apparater og forårsager skader på din bolig, men mus er også smittebærere og kan overføre forfærdelige sygdomme gennem direkte kontakt eller indirekte kontakt med deres afføring eller spyt. Du vil sandsynligvis også få poser under øjnene af al den natlige larm, der holder dig vågen.

Heldigvis er der et almindeligt køkkenprodukt, der med garanti kan holde mus væk fra dit hjem: kanel.

Disse snarrådige væsner formerer sig ret hurtigt, så det at bruge kanel er en human måde at slippe af med mus, uden at man behøver at ty til udryddelse. Hvis du lider af en infestation, og kemisk bekæmpelse ikke lyder tiltalende, kan du vælge den organiske løsning.

Brug kanel i stang- eller olieform for at holde mus væk

Kanel er et bredt tilgængeligt krydderi, som ikke kun smager fantastisk, men også kan bruges til at holde skadedyr som mus væk. Selvom krydderiet har en behagelig duft for os mennesker, er det omvendt for de små gnavere. Det, der gør kanel så effektivt mod mus, er duftens styrke: de kan ikke tåle den. Dårligt nyt for dem, godt nyt for dig.

For at holde mus væk, kan du bruge enten frisk kanel eller kanelolie. Ifølge Hunker kan du binde bundter af friske kanelstænger i en pose og efterlade dem på strategiske steder i huset - bl.a. på steder, hvor der opbevares mad. Hvis du har kanel i pulverform, kan du også binde det i små poser eller drysse det rundt.

Hvis du vil bruge kanelolie, kan du bruge dette trick: Saml så mange vatbolde som nødvendigt for at dække de udsatte områder i dit hus og mæt dem med olien. Efterlad dem i disse områder for at beskytte mod mus.

En anden fordel ved dette er, at du samtidig får en behagelig duft i dit hus, da kanel er en naturlig luftfrisker. Det er, hvad man kalder at slå to fluer med et smæk.