Dyrlæge advarer: Derfor bør du aldrig lade børn være alene med hunden

13/04/2024 05:38

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Screenshot
En dyrlæge har delt sine bedste råd i forhold til at have hund. Du har helt sikkert overtrådt nummer to.

Mest læste i dag

En dyrlæge hævder, at hundeejere altid bør undgå at lade selv den mest venlige hund være alene med små børn. Whitney Terrell, en indflydelsesrig person inden for dyrepleje, har fremlagt sine nøgleprincipper for ansvarligt kæledyrsejerskab.

I en video på hendes TikTok-profil - @dr.terrellpetvet - forklarer Whitney, at det at lade en hund være alene med et barn kan føre til tragiske uheld. Hun siger selv: "Jeg ville aldrig efterlade mine egne børn alene med mit kæledyr."

"Hunde kan snuble"

"Selv den mest velopdragne hund kan reagere uforudsigeligt på børns handlinger, uanset om de er tilsigtede eller ej. Det er derfor altid sikrest at være forsigtig."

"Husk på, børn kan finde på at trække i en hunds hale eller ører, eller de kan falde over dem ved en fejl. Derfor er det bedst at holde øje med børn og hunde, når de er sammen."

Dogs Trust, en organisation dedikeret til at forbedre forholdene for hunde og deres ejere, understøtter Whitneys synspunkter. På sin hjemmeside understreger organisationen, at børn og hunde aldrig bør efterlades alene sammen.

Selv hvis både barnet og hunden er fortrolige med hinanden, bør en voksen altid være til stede.

Overvåget samvær

Organisationen fremhæver: "Efterlad aldrig et barn og en hund sammen uden opsyn. Det er afgørende, at en voksen altid er aktivt til stede, når de interagerer.”

Dogs Trust påpeger, at det er vigtigt at huske, at hverken børn eller hunde bør fastsætte spillereglerne alene. Børns leg kan nemlig stresse hunden.

De tilføjer: "Overvåg nøje alle interaktioner mellem børn og hunde ved at være i nærheden, observere, lytte og om nødvendigt gribe ind eller adskille dem - dette er særligt vigtigt i hjemmet med din egen hund, hvor risikoen for bid er større.”

Ud over at opfordre til aldrig at lade børn og kæledyr være alene, inkluderer Whitneys bedste råd også at undersøge et dyrs race før anskaffelse, aldrig at springe over rutinemæssig medicin som vaccinationer, undgå at fodre hunde med menneskemad, og at sørge for at have en forsikring på din hund.