Når man har bil i Danmark, er det sjældent, at det kun handler om at få nøglen i tændingen og suse ud ad landevejen. Nej, det er også regninger, syn, olieskift og den famøse klirrende lyd, der ikke var der i går.
Og nu viser en ny undersøgelse, at to særligt populære bilmærker giver deres ejere mere end bare fart på - de giver også hovedpine i værkstedsregningen.
Ifølge data fra hollandske værksteder, hvor der dagligt skiftes dele som var det en pitstop i Formel 1 - dukker Ford og Opel oftere op end gennemsnittet.
Det gælder især gamle kendinge som Ford Focus (2004-2011) og Opel Astra (2006-2014), som tilsyneladende har en forkærlighed for tekniske bøvl og elektroniske finurligheder.
Det skriver mediet clint.be.
Her er det ikke spørgsmålet om, hvorvidt bilen kører godt, men snarere hvor længe den gør det, før noget går galt.
For selvom man måske har været glad for sin trofaste Focus, så er det altså ikke helt unormalt, at den pludselig hoster sig frem til et besøg hos mekanikeren.
Tysk grundighed får ridser i lakken
Man kunne måske tro, at vores tyske naboer - med deres ry for kvalitet og præcision - stod stærkt, men nej.
Volkswagen, Audi og BMW er også jævnligt blandt de hyppigste gæster i værkstederne. 'Tysk pålidelighed' får dermed et hak i lakken, og det viser, at selv de mest præmierede mærker ikke er sikre kort, når det handler om driftssikkerhed.
Det er som at købe en schweizerkniv, der knækker, første gang man åbner dåsen – det ser godt ud, men det holder ikke nødvendigvis i længden.
Det kloge bilkøb kræver snusfornuft
Så hvad betyder det for dig, der står og overvejer en brugt bil? Kig dig godt for.
En lav pris og få kilometer på tælleren er ikke nødvendigvis lig med en god handel. Reparationer kan snige sig ind som uventede gæster og forvandle et “kup” til en dyr affære.
Moralen? Læs op, læs anmeldelser, og vær ikke bange for at spørge, hvad bilen egentlig har været igennem. For den billigste bil er ikke nødvendigvis den med laveste pris - men den, der holder sig væk fra værkstedet.