Skab en skøn terrasse og nyd sommeren

14/06/2022 09:58

|

senestdk

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Sommeren er over os, og det betyder timevis af hyggelige stunder på terrassen med familie og venner fra nær og fjern. Det kræver dog, at ens terrasse er skøn at opholde sig på, og at ens terrasse indbyder til hygge. Der er meget lidt ved at bruge tid på en forsømt terrasse, hvor der vokser ukrudt mellem brædderne, og hvor der ikke er plads til de dybe samtaler.

Mange kan føle, at terrassen netop er et svært område at indrette, men der er meget, som man kan gøre for at skabe en skøn terrasse, uden at man skal ofre uanede mængder tid og penge. Her er der samlet 3 gode råd, som hurtigt giver dig den skønne terrasse, som du har brug for til sommerens hyggelige stunder.

Del terrassen op i små oaser

Dette råd gælder især, hvis man har en stor terrasse, som kan komme til at føles lidt for tom, når sommermøblerne er blevet placeret. Det gælder nemlig om at bruge terrassen til at skabe små, mindre rum, hvor man kan opholde sig.

Her er det en god ide først at overveje, hvordan man selv bruger sin terrasse. Har man brug for en hyggelig krog til at tage sol uforstyrret, eller har man brug for en større plads til grillen og det udendørs spisebord?

Når man har fundet ud af hvilke zoner, man ønsker på sin terrasse, så er det bare at skabe disse zoner. Det gør man nemt med fx potteplanter eller store plantekasser med masser af blomster, der kan skærme af på terrassen. Med disse kan man fx også gemme grillen lidt af vejen.

Sørg for at terrassen er fri for alger og mos

Et af de bedste råd, når man skal friske sin terrasse lidt op, er at se den efter for mos og alger. Ens terrasse kan nemlig hurtig komme til at se meget usoigneret og rodet ud, hvis alger og mos har fået lov til at sætte sig på brædderne hen over årets resterende årstider. Samtidig kan alger og mos faktisk gøre det farligt at gå rundt på sin terrasse, hvis det har regnet. Så bliver brædderne nemlig utrolig glatte.

Endnu en ulempe ved at lade mos og alger gro på sine brædder er, at planterne desværre holder meget godt på fugt. Det kan have store konsekvenser for ens terrasses levetid, for går der først råd i et bræt, skal dette skiftes. Derfor kan det i det lange løb klart betale sig at fjerne alger og mos fra terrassen en gang om året.

Giv terrassen liv og farve med planter

Hvis man ønsker at bruge sin terrasse mere og skabe et skønt udeområde, så kan man med fordel tænke funktionalitet ind i indretningen af terrassen. Det kan man gøre ved at omdanne terrassen til en grøn oase. Potteplanter kan bringe både liv og farve ind på terrassen, og kan desuden være med til at give lidt privatliv på terrassen.

Derudover er det blevet utrolig populært at dyrke sine egne krydderurter, og netop her er terrassen det oplagte sted. Man kan nemlig nemt lave sin egen lille mini krydderurtehave med krukker og potter fyldt af alt fra rosmarin til timian og citronmelisse. Det gør det desuden sjovt for de mindste i familien at være med til at lave mad, for pludselig er der mulighed for selv at gå ud på den skønne terrasse og plukke det, man skal bruge til aftensmaden.