Sådan gør du din bil sommerklar

21/03/2022 14:17

|

senestdk

Foto: Annoncør

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Trænger din bil til en opfriskning efter en lang vintersæson med sne, regn og frostvejr? Så får du her nogle tips til, hvordan du gør din bil sommerklar.

Skift til sommerdæk

Det er altid vigtigt, at du har nogle dæk på din bil, der passer til vejret og sæsonen. Du får et bedre vejgreb med vinterdæk om vinteren, og ligeledes er det bedst at køre med sommerdæk om sommeren. Sommerdæk er f.eks. lavet af noget hårdere gummi, der gør, at det ikke slides så nemt på varm asfalt.

Du kan altid spørge din lokale mekaniker til råds, hvis du har nogle spørgsmål til dæk eller dækskifte.

Det er desuden altid en god idé at tjekke dæktryk i samme omgang. Hvis du har nogle sommerdæk fra sidste år, så kan dæktrykket nemlig godt være faldet.

Giv din bil en forårsrengøring

Når vejret begynder at blive bedre udenfor, så er det også oplagt at give din bil en forårsrengøring. Det er nemlig rigtig rart at køre rundt i en bil, der er frisk og ren.

Efter en lang vinter kan der godt sidde rester af blade, vejsalt og andet snavs rundt omkring på din bil. Derfor er det faktisk også nødvendigt med en grundig rengøring for at passe bedst muligt på din bil. Hvis der sidder rester af skidt, risikerer du nemlig, at det danner rust.

Tjek din bils bremser

Ligegyldigt om det er sommer eller vinter, så er det altid vigtigt, at din bils bremser virker optimalt. Det er bare oplagt at tjekke op på, at alt er, som det skal være, når sæsonen skifter. Det er en fin anledning til at tjekke din bil for småproblemer.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din bil fejler noget eller ej, så kan du altid besøge et værksted for rådgivning.