Sådan får du et bad, der er nemt at rengøre

18/07/2022 13:56

|

senestdk

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Badeværelset er blevet et af de rum, som vi bruger mest tid i, og det er fordi, at rummet er blevet førstevalget, når det kommer til selvforkælelse og afslapning. Det er her, at vi kobler af efter en lang arbejdsdag, og det er her, at vi forkæler vores krop med varme bade, lækre cremer og bløde håndklæder.

Fordi badeværelset i dag er blevet et rum, som helst skal emme af luksus, afslapning og wellness, så er det også blevet utrolig vigtigt, at rummet er nemt at holde rent. Et beskidt badeværelse gør nemlig intet for wellness-følelsen i rummet, og derfor er det vigtigt, at du indretter dit badeværelse, så det er nemt at gøre rent. Det gælder især selve badet. Hvis du mangler inspiration til, hvordan du opnår dette, så læs med her. Det er nemlig lettere, end du tror.

Ryd op og hav badeartikler hængt op eller på hylder

Noget af det, som hurtigst får luksus-stemningen og wellness-følelsen til at forsvinde fra badeværelset, det er rod. Der er rigtig mange danskere, som bare har deres badeprodukter såsom shampoo og kropssæbe til at stå på gulvet inde i brusenichen, og selvom dette kan være en praktisk løsning, er det også en meget rodet løsning. Det kan gøre brusenichen uoverskuelig at se på, og derfor er det vigtigt, at brusenichen bliver holdt ryddelig. Du kan fx hænge en hylde op i badet, hvor produkterne kan stå på, og så i øvrigt sørge for, at der ikke står nogle halvtomme shampooflasker, som du alligevel aldrig bruger.

Udover at det er en god ide at holde brusenichen ryddelig for overskuelighedens skyld, så er det også en rigtig god ide rent hygiejnemæssigt at holde brusenichens gulv fri for flasker og badeprodukter. Det er nemlig især rundt om disse flasker, at kalk og bakterier kan samle sig.

Sørg for at installere et vedligeholdelsesvenligt afløb

Når det gælder en afslappende bruseniche, som er nem at holde ren, så er det især afløbet, du skal bruge dine kræfter på. Der er nemlig ikke noget værre end et markant afløb, som øjnene straks ledes hen til, når man træder ind i brusenichen.

Vælger du et vedligeholdelsesvenligt gulvafløb, så er du sikret et afløb, der både er nemt at rense, og som samtidig blender utrolig godt ind i brusenichens fliser. Du kan fx få integrerede afløb, som skjules af de omkringliggende fliser, hvilket mindsker afløbets synlighed i brusenichen. Samtidig er de utrolig nemme at gøre rent, og det giver overskud i hverdagen, så du i stedet for at stirre på et tilstoppet afløb, bare kan nyde det varme vand i badet.

Overvej at brug større fliser i badet

Det er generelt et populært valg at have små fliser i brusenichen, og selvom disse er et godt valg, når det kommer til rengøring, så kan du faktisk drage fordel af at udskifte fliserne til en større model.

Det er nemlig sådan, at kalk og bakterier ofte sætter sig i fugerne mellem fliserne i brusenichen, og jo mindre fliser du har, jo flere fuger har du også. Derfor kan det være en god ide at beklæde brusenichens vægge med større fliser, så du minimerer mængden af fuge, hvor kalk kan ophobe sig. Det giver desuden også ofte et mere eksklusivt udtryk designmæssigt.