Hvordan opholder man sig på gulvet?

28/03/2022 10:09

|

Valdemar

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Er der noget bedre, end at lege? Selv når man er voksen, så kan det være en meget glædesfyldt aktivitet at lege. For små børn er det essentielt at lege, og det har de voksne godt af at tage del i. Jo ældre børnene bliver, jo mere selvstændige bliver de også i deres leg. Men når man har helt små børn, har de meget ofte brug for en forælder eller anden ældre person at lege samme med. Og det er da også dejligt, at tumle rundt sammen med sit søde barn på en søndag!

Sikker leg

Det er vigtigt at lege sikkert, når man har med helt små børn at gøre. Hvis man vil kunne lege bekymringsfrit på gulvet, så kan man med fordel overveje at anskaffe sig en legemåtte. De er æstetiske og bløde, og gør, at man kan lege så meget man vil uden at slå sig. Det er smart med et blødt underlag, hvis man skal bruge meget tid på gulvet. Både for de voksne, da man ellers kan få ondt i ryggen af at opholde sig på det hårde gulv, men også for de små børn, da der er mindre risiko for, at de slår sig.

Gulvets fordele

Det har egentlig mange fordele, at man hænger ud på gulvet. Typisk sidder voksne mennesker i møbler og ved borde, men det kan være godt at komme lidt ned til gulvet en gang imellem. Kroppen har også godt af det. Der er jo ingen stole og bløde sofaer i naturen, så det er egentlig naturligt at komme lidt ned til gulvet eller jorden og være. Der er jo en grund til udtrykket 'grounding'. Det er sundt at komme ned til 'the ground', og det vil man mærke hvis man sætter sig ned på jorden sammen med nogen.

Det giver mærkeligt nok en afslappende effekt, udover måske de mere fysiske ubehag, som nogen af kan opleve. Det er dog især tilfældet, hvis man ikke er vant til at sidde på jorden. Så forsøg at sætte dig ned på gulvet en gang imellem. Med fordel kan man anvende en yogamåtte, legemåtte eller et gulvtæppe - så bliver det en mere behagelig oplevelse.