Hvem står bag virksomheden? Tjek hvem du handler med

12/12/2021 12:59

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Hvornår har du gjort en god forretning? For en kunde gælder det om at få det produkt eller den serviceydelse, som man har betalt for, mens det for en sælger gælder om at få betaling for selvsamme produkt eller ydelse. Når begge disse elementer er på plads, kan man tale om en god handel. Men hvordan ved du, om alt er som det skal være, inden du foretage en handel?

Mange af os tyer til anmeldelser på internettet. Her kan man hurtigt tjekke andre kunders oplevelser, men anmeldelserne er i sagens natur altid subjektive. På samme tid er anmeldelserne også knyttet op på én konkret virksomhed, og det kan således være umuligt at gennemskue om virksomhedsejeren har flere tvivlsomme projekter i bagagen.

Undgå ubehagelige overraskelser

Mens langt de fleste erhvervsdrivende er gode, dygtige og hæderlige mennesker, findes der desværre også eksempler på det modsatte. De personer, som enten er dårlige til at drive virksomhed eller slet og ret forsøger at snyde deres kunder, er naturligvis bedst at undgå.

Det er klart, at de virksomhedsejere som opbygger en forretning med det formål at lokke penge ud af intetanende forbrugere, udgør et fåtal. Denne måde at drive virksomhed på er både usmagelig og ulovlig, og netop fordi det er ulovligt, kan du som kunde være berettiget til erstatning.

Selvfølgelige skal du undgå at handle med de personer, som bevidst forsøger at snyde dig, men du skal også tage dig i agt for de erhvervsdrivende, som bare er dårlige til at drive forretning. At en person er dårlig til at drive forretning kan selvfølgelig vise sig at være til din fordel, men det kan også hurtigt vise sig at være det modsatte. En pludselig konkurs kan ramme hårdt – ikke mindst for virksomhedens kreditorer.

Ejerforhold og selskabsform

Der findes flere forskellige måder at drive virksomhed på i Danmark. De mest udbredte er enkeltmandsvirksomheden, anpartsselskabet og aktieselskabet, og der stilles meget forskellige krav til de forskellige selskabsformer.

Det kan godt være, at et anpartsselskab ser mere professionelt ud end en personligt ejet virksomhed, men her er det også relevant at kigge på den hæftelse, som ligger til grund for de enkelte selskabsformer. I den personligt ejede virksomhed er det nemlig ejeren der hæfter personligt, mens det for anpartsselskabet er de værdier, det til enhver tid er i selskabet.

Starter du et anpartsselskab kan du i udgangspunktet aldrig miste mere end det beløb, som du har skudt ind i firmaet. For at starte et anpartsselskab skal man minimum stille med 40.000 kr.

Tjek virksomheden på Virksomhedsdata.com

Vil du gerne vide hvem der står bag en konkret virksomhed, tjekke virksomhedens regnskab, og se om ejeren har konkurser i bagagen, så kan du med fordel besøge hjemmesiden Virksomhedsdata.com. Her kan du nemt og hurtigt få de oplysninger, du har brug for. Informationerne hentes direkte fra CVR-registret, og er således altid opdateret.

Ved at kigge i virksomhedens regnskab, kan du hurtigt danne dig et overblik, og vurdere om det er en virksomhed, du har lyst til at handle med. Har virksomheden haft røde tal på bundlinjen gennem længere tid, og er der ikke smidt et stort beløb ind i virksomheden, kan det potentielt være risikabelt at binde sig til en aftale.

Uanset om du er privatperson eller erhvervsdrivende, kan det være belejligt at vide, hvem du handler med. Når det gælder B2B-markedet kan der ofte være tale om ordrer for mange penge, og går din leverandør eller aftager konkurs, kan din økonomi derfor hurtigt komme i klemme.