Hvad er ens muligheder, når man er ordblind?

15/06/2022 09:02

|

Redaktionen

Foto: Unsplash

Mest læste i dag

Dette indhold er sponsoreret

Føler du, at ordenen flyver rundt og vikler sig sammen, når du prøver at læse i en bog eller tager det dig bare længere tid at læse, end det gør for gennemsnittet? Så er du ikke alene. Der er mange mennesker, der er ordblinde, og der er desværre også mange - både, som er ramt, og som ikke er - der tror, at det er ensbetydende med, at man for eksempel ikke kan gennemføre en videregående uddannelse eller have et arbejde, der kræver, at man kan læse. Det er ikke realiteten. Det kan både trænes med ordblindetræning, og der findes et hav af hjælpemidler, som kan støtte dig til at gennemføre en uddannelse. 

Ordblindetræning

https://ordblindetraening.dk/ tilbyder træning til personer, som er ordblinde, og er Danmarks største udbyder af ordblindetræning. De tilbyder både privatundervisning, samarbejder med skoler, kommuner og virksomheder og udvikler undervisningsmateriale. Og det virker! Det er blevet understøttet med forskning, at denne træning rent faktisk har en effekt, og at den øger både de skriftlige færdigheder og ordafkodning. Når det kommer til ordblinde børn, som går i skole, har det endvidere også effekt på deres generelle trivsel i skolen. Det er altså en stor investering i den ordblindes liv, som virkelig kan rykke noget. Der er ikke nogen aldersgrænse, og der tilbydes også træning til fagfolk, som har en højere alder. Konceptet fungerer ligesom gotutor.dk, som har flere års erfaring med lektiehjælp og privatundervisning til børn, som har vanskeligheder på nogle faglige områder. Ordblindetræningen er specifikt rettet mod ordblinde og har kompetente undervisere, der brænder for området. 

Værktøjer til ordblinde 

Har man officielt fået konstateret, at man er ordblind, tilbydes man nogle værktøjer, som kan hjælpe og støtte én. Man kan både få oplæsningsværktøjer, tekstbehandlingsprogrammer, bogportaler og scanningsværkstøjer, som alt sammen kan gøre det lettere at leve et liv som alle andre og med de samme muligheder, som alle andre har. Bruges værktøjerne i samspil med ordblindetræning, vil det give de bedst mulige forudsætninger. Desuden bevilges man på universiteterne ekstra tid til eksamen, så man har ekstra tid til at forholde sig til eksamensopgaverne under de skriftlige eksaminer. Der er mange, der allerede har gjort det, der er mange, der gør det nu, og forholdene bliver kun bedre. Hvis du er udfordret af ordblindhed, kan du også sagtens gøre alt, hvad du drømmer om. Det kræver blot at se på de muligheder og foranstaltninger, som tilbydes, og som kan hjælpe dig på vejen til drømmekarrieren.