Hvad er en dumbphone?

04/10/2023 17:33

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
I løbet af de seneste år er begrebet ’dumbphone’ blevet mere og mere udbredt, men hvad henviser dette underfundige begreb egentlig til? Det dykker vi ned i artiklen her.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Begrebet ’dumbphone’ henviser til en mobil af ældre dato, som mere eller mindre kun kan det, som en mobil oprindeligt blev skabt med henblik på at kunne – nemlig at foretage opkald og sende SMS’er.

Hvis du er over 30 år, er det på ingen måde usandsynligt, at du på et tidspunkt har ejet en såkaldt ’dumbphone’. Populære modeller som Nokia 3210 og Nokia 3310 vil nemlig i nutiden betragtes som dumbphones.

Førhen blev sådanne telefoner dog blot omtalte som almindelige telefoner.

Dumbphones er blevet hippe

I løbet af de seneste års tid er ’dumbphones’ blevet mere og mere populære, og hvis du befinder sommetider befinder dig på TikTok eller YouTube, er det ikke usandsynligt, at du er stødt på en eller flere videoer, hvor temaet er dumbphones.

Der findes nemlig en del, der har anskaffet sig en ’dumbphone’, og som i diverse videoer forklarer, hvilke fordele der har været forbundet med at udskifte smartphonen med en telefon af ældre dato.

Hvorfor finder folk de gamle telefoner frem?

Den forklaring, som de fleste dumbphone-brugere tyer til, når de skal sætte lidt ord på, hvorfor de erstattede deres smartphone med en gammel Nokia 3210 eller lignende, er, at dumbphonen fungerer som et værn mod de sociale medier, og at dumbphonen hjælper dem med at spilde mindre tid på ligegyldige, tidsberøvende apps.

Er det stadigvæk muligt at købe en dumbphone?

Ja, der findes en del forhandlere, som har de såkaldte dumbphones på hylderne. 

I langt de fleste tilfælde vil der dog være tale om moderniserede udgaver af gamle klassikere, hvorfor det er tvivlsomt, at du – i hvert fald hvis du ønsker en ny mobiltelefon – vil kunne finde en Nokia 3210, der 1:1 ligner den, du havde for mere end 15 år siden.

Dette betyder dog ikke, at du slet ikke vil kunne opdrive en af de klassiske modeller. 

På portaler om Den Blå Avis samt Gul og Gratis kan du nemlig sagtens være heldig, at en person sælger ud af sit gamle arvesølv.

Kilde: Mobiloraklet.dk/hvad-er-en-dumbphone/