Få hjælp af en boligadvokat til køb af din drømmebolig

02/06/2022 13:01

|

senestdk

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Går du og overvejer at købe nyt hus? Det kan være en lang og hård proces at få fat i sin drømmebolig, hvis du skal stå for det hele selv. Derfor kan det være en rigtig god ide, at du får hjælp af en god boligadvokat, der kan hjælpe dig med de formelle ting.

Det kan blive en stor hovedpine for dig, hvis du ikke har styr på alle de lovpligtige krav, der kan være, når der laves en bolighandel. En boligadvokat vil kunne hjælpe dig rigtig meget i forbindelse med dit næste boligkøb. 

Brug det som en rådgiver

Du kan med fordel bruge din boligadvokat som en rådgiver. Erfaringen er ofte stor, hvilket kan betyde rigtig meget. De ved, hvor farerne ligger, og hvor du skal være ekstra opmærksom. 

Du skal dog altid huske, at din boligadvokat ikke er uvildig. Deres interesse er, at huset bliver solgt og til den højest mulige pris. De skal have deres salær for at lave handlen, hvilket gør, at de gerne vil have en bolig bliver solgt. Det er dog vigtigt at have det juridiske på plads, hvilket en boligadvokat sørger for.

Du kan bruge advokaten gennem hele processen

En boligadvokat har stor erfaring indenfor området. Det er derfor en rigtig god ide at sørge for, at personen er med hele vejen. Du kan derfor med fordel få personen til at læse tilstandsrapporten over huset grundigt igennem. Så er du sikker på, at du ikke misser eller misforstår noget i rapporten. 

Advokaten kan også kigge skødet igennem for dig, da advokaten her kan opdage, om der er ting, der kan forhindre dig i at bruge boligen, som du havde planlagt. Du har derfor gode forhold for købet og et beslutningsgrundlag for, hvis du skulle ombestemme dig. 

Advokatforbehold kan være vigtig i dit boligkøb

Hvis ikke, at det er muligt, at du kan få hjælp af en boligadvokat inden, at du skal lave dit køb, så skal du sørge for at få lavet et advokatforbehold. Herefter skal du hurtigst muligt få kontaktet en advokat. 

Du kan derefter få advokaten til at gennemlæse og tjekke kontrakten. Du er ikke bundet af kontrakten endnu, da der er et advokatforbehold.