Ny svindelmetode vækker opsigt: Sådan fandt de frem til ofrets MobilePay-kode

05/05/2024 16:24

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Pas på.

Mest læste i dag

Københavns Politi, i samarbejde med Østjyllands Politi, foretog torsdag formiddag anholdelse af seks mænd på forskellige adresser i Aarhus Vest.

Aldersgruppen for de anholdte spænder fra 20 til 36 år, og de er mistænkt for gennem en længere periode at have kørt til København i weekenden. Her har de i nattelivet opsøgt stærkt berusede personer, der søgte taxa.

Under turen har den intetanende passager siddet ved siden af føreren, i den tro at de var alene i køretøjet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Men ukendt for passageren har en anden gerningsmand, klædt helt i sort, siddet skjult på bagsædet, hvor han har haft mulighed for at aflure passagerens pinkode eller MobilePay-kode.

Ved betaling har de anvendt en defekt betalingsterminal og efterfølgende har føreren stjålet passagerens kort eller telefon, og i visse tilfælde har dette udviklet sig til et egentligt røveri. Derefter har gerningsmændene misbrugt de stjålne betalingskort til køb og hævninger.

”De anholdte mistænkes for at have opereret meget organiseret og stået bag en lang række overfald, hvor de har målrettet deres handlinger mod meget berusede personer, som de har lokket ind i deres pirattaxaer. Vi har gennemført en omfattende efterforskning, og selvom vi nu har anholdt seks personer, udelukker jeg ikke, at der kan komme yderligere anholdelser,” udtaler vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Københavns Politi.

Han råder kraftigt til, at man undgår pirattaxaer efter en bytur, og i stedet vælger en autoriseret taxa, tager tog eller bus, eller arrangerer hjemtransport med en bekendt.

”Det er yderst risikabelt at benytte en pirattaxa. Benyt hellere en officiel taxa, eller brug offentlig transport. Det er også en god idé altid at dække over hånden, når man indtaster sin pinkode,” siger Peter Reisz.

De anholdte fremstilles i morgen i grundlovsforhør ved Københavns Byret, hvor der vil blive anmodet om varetægtsfængsling, og anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning under forhøret.